gezond nagels nagelbijten gezonde nagels

Talk: ‘Hoe kom ik van nagelbijten af?’

‘Lieve GIRLZ, ik bijt mijn nagels en hou er helemaal niet van. Mijn nagels zijn nu superlelijk. Hoe kom ik van nagelbijten af?’

Niets werkt tegen het nagelbijten…

Ik heb een probleem. Ik bijt heel erg op mijn nagels. Niets werkt… Ik heb namelijk al meerdere manieren geprobeerd om ervan af te komen. Mijn moeder zei dat ik pleisters om mijn vingers moest doen, maar dat wil ik niet. Wat kan ik doen om van het nagelbijten af te komen?

Anoniem

Je moet van het onbewuste bijten af.

Er bestaan middeltjes tegen nagelbijten die ervoor zorgen dat je nagels heel vies smaken waardoor je er vanzelf wel vanaf blijft. Als dat niet werkt, dan zul je het van je eigen wilskracht en de hulp uit je omgeving moeten hebben. Vraag aan mensen in je omgeving of ze je willen waarschuwen als je weer op je nagels bijt. Elke keer weer. Ook is het goed om er voor te zorgen dat je iets in je handen hebt als je stilzit, bijvoorbeeld als je televisie kijkt. Schaf een antistressballetje aan waarmee je de hele tijd kneedt. Of ga op je handen zitten. Je moet in ieder geval af van dat onbewuste nagelbijten. Pas als je zelf merkt dat je aan het bijten bent, kun je er ook mee stoppen. Wat je ook kunt doen, is kunstnagels aanschaffen. Dan heb je meteen lange nagels en die smaken misschien ook niet zo lekker.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijt jij op je nagels?

Gerelateerde artikelen