gezond nagels nagelbijten gezonde nagels

Talk: ‘Hoe stop ik met nagelbijten?’

‘Ik bijt echt mijn hele nagels kapot en ik vind het zo zonde, maar ik kan gewoon echt niet stoppen. Hebben jullie tips?’

Ik wil heel graag stoppen, maar hoe?

Hoe kan ik van het nagelbijten afkomen? Ik vind het echt lelijk, maar het lijkt wel alsof ik verslaafd ben. Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

Nagelbijten is een hardnekkige gewoonte die heel moeilijk af te leren is.

Daarom lijkt het soms op een verslaving. Maar het heeft niets te maken met je lichaam of geest die afhankelijk zijn van een bepaalde stof, eerder met iets wat je onbewust doet. Het gaat erom dat je jezelf bewust wordt van de momenten waarop je nagelbijt. Doe je dat vooral als je voor de tv zit of juist als je huiswerk aan het maken bent? Probeer op die momenten iets anders te doen met je handen. Ga dan letterlijk óp je vingers zitten of trek dunne latex handschoentjes aan waardoor je niet op je nagels kunt bijten. Vraag ook aan mensen in je omgeving of ze je erop willen wijzen dat je aan het bijten bent. Soms heb je het namelijk zelf helemaal niet in de gaten.

Heb jij ook een dringende vraag? Stel hem hieronder!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij ook last van nagelbijten?

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Hoe krijg ik de aandacht van Cole Sprouse? Want ik stuur hem de hele tijd berichten en hij reageert niet. Ik snap dat niet want ik ben gewoon de mooiste van de hele wereld. IEMAND HELP MEEEE x de allermooiste crush van Cole!!
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen