talk: waarom worden alleen vrouwen ongesteld ik lek door doorlekken doorlekken ongesteld testen niet ongesteld

Talk: ‘Ik ben bang dat ik ga doorlekken’

Lieve GIRLZ, ik ben sinds kort ongesteld, maar ik weet niet precies wanneer de volgende keer gaat zijn. Ik wil niet doorlekken… Wat moet ik doen?

Ik wil niet doorlekken…

Hoi GIRLZ, ik vind jullie blad superinteressant! Maar ik heb een vraagje…. Ik ben 13 en een paar dagen geleden ben ik voor het eerst ongesteld geworden. Ik ben een beetje bang, want als je voor je eerste keer ongesteld wordt, duurt het niet altijd een maand voordat je weer ongesteld wordt. Wat kan ik doen om te zorgen dat het niet door mijn kleren gaat?

Anoniem

We snappen dat je niet wil doorlekken!

Bij sommige girls duurt het precies een maand voordat ze weer ongesteld worden, bij anderen kan het in het begin inderdaad nog wat onregelmatiger zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd maandverband of tampons in je tas hebt en wees extra alert vanaf het moment dat je een maand verder bent sinds de vorige keer menstrueren. Meestal voel je het wel als er wat uit je vagina drupt – en gelukkig komt er niet meteen superveel uit – dus ga dan gelijk naar de wc om te checken hoe het ervoor staat. Als je het fijn vindt of je merkt dat je bijna ongesteld gaat worden, bijvoorbeeld omdat je opeens meer puistjes, een minder goed humeur, pijnlijke borsten of een opgeblazen buik krijgt, kun je ook altijd vast een inlegkruisje in je ondergoed doen.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen