Ik ben al drie jaar ongesteld en dat was altijd regelmatig. Maar nu wordt het steeds onregelmatiger en ben ik zelfs twee keer in de maand ongesteld.

Ik ben wel voor de pil naar de dokter geweest en ik heb hem nu ook, alleen gebruik ik hem niet. De laatste tijd zit er ook heel veel afscheiding in mijn string. Weten jullie wat ik hiermee aan moet? Ik schaam me hier heel erg voor. Wat moet ik doen?

Alleen een dokter kan je vertellen wat er precies bij jou aan de hand is. Dat je menstruatie opeens heel onregelmatig wordt hoeft niet gelijk iets te betekenen, maar het zou ook kunnen zijn dat er wel iets aan de hand is. Het kan iets te maken hebben met je hormoonhuishouding… In dat geval zou de pil kunnen helpen, want die regelt de aanmaak van hormonen in je lichaam en zorgt ervoor dat je regelmatig ongesteld wordt. Het kan ook zijn dat je hevige afscheiding iets te maken heeft met die onregelmatige menstruatie. Ga dus naar de dokter. Hij kan ervoor zorgen dat je heel snel van je klachten af bent. Waarom aarzel je? Hij of zij ziet de hele dag van alles voorbij komen en jij zal niet de eerste zijn met zo’n vraag en ook niet de laatste. Het is niet nodig om je hiervoor te schamen!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Beeld: 123RF

Lees ook: