A Young Woman Is Spending Her Time Eating A Slice Of Pizza White Sitting On A Couch

Talk: ‘Ik eet heel ongezond’

Hey Girlz, Ik kan er niks aan doen, maar ik vind zoveel dingen gewoon enorm vies. Ik eet geen fruit en eet eigenlijk alleen maar ongezond…

Ik voel me heel ongezond

Hoi GIRLZ, ik ben een vrolijk meisje die nu in de eerste van de middelbare zit, maar ik zit ergens mee. Ik eet heel m’n leven al geen fruit. Sommige groentes lust ik wel. Elke ochtend eet ik hetzelfde: een bruine boterham met pasta of pindakaas, terwijl mijn gezin heel gezond is. Wat gebeurt er met me als ik dit blijf doen? De laatste tijd voel ik me heel ongezond, maar ik vind de andere dingen zo vies. Door dit probleem moet ik vaak huilen.
Anoniem

Zorg ervoor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt 

Is er echt helemaal geen fruitsoort die je lekker vindt? Ananas, pruim, aardbei, mango, meloen… Er zijn zo veel verschillende soorten! Misschien vind je het wel lekker als je groente en fruit in smoothies verwerkt? Smoothies smaken lekker zoet en zo krijg je toch de nodige vitamines binnen. Ook is het verstandig om bijvoorbeeld vitaminepillen te slikken en samen met je ouders te kijken hoe je meer vitamines binnen kunt krijgen. Bij vitaminegebrek kun je veel klachten krijgen, zoals een slechte huid, weinig energie, pijnlijk tandvlees, concentratieproblemen, tintelingen en nog veel meer. Sommige tekorten kunnen zelfs blijvende schade aanrichten, dus het is wel belangrijk dat je je eetpatroon onder de loep gaat nemen!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Getty Images, Karl Tapales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen