eczeem

Talk: Ik heb last van eczeem’

‘Lieve GIRLZ, ik heb al sinds ik me kan herinneren van eczeem, maar ik begin me er steeds meer voor te schamen. Hoe kom ik er vanaf?’

Hoe kan ik het verbergen?

Ik zit met een probleem. Ik heb al van kleins af aan eczeem. Omdat ik altijd de korstjes openkrab, heb ik nu littekens overal waar dat eczeem heeft gezeten. Dat vind ik heel erg, want dan kan ik nooit een rok of zo aantrekken door die littekens. En trouwens, mijn eczeem komt door gras en vlees, ik heb er aanleg voor. Mijn ouders hebben het niet.

Anoniem

Er bestaan verschillende soorten eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor allerlei soorten huiduitslag waarbij de huid rood, schilferig en gezwollen is. Net als bij jou, is een allergie vaak de oorzaak. Dat kan erfelijk zijn, maar dat hoeft niet. Dat is ook de reden waarom je ouders er geen last van hebben. Je kunt het eczeem verminderen door goed op te letten wat je eet en in tijden dat grassoorten in bloei staan (vooral in de zomer) wat vaker binnen te blijven. De huisarts kan je ook medicijnen voorschrijven die helpen om je klachten te verminderen. Als je eczeem hebt, is het belangrijk dat je niet gaat krabben, want dan krijg je wondjes en littekens. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gebruik eventueel zinkolie of talkpoeder tegen de jeuk of vraag je huisarts of hij je iets kan voorschrijven. Om littekens te verminderen kun je bij de apotheek vragen om speciale littekencrème.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Daisy-Daisy, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb of ken jij iemand met eczeem?

Gerelateerde artikelen