geheime relatie paniekaanvallen paniekaanval

Talk: ‘Ik heb steeds paniekaanvallen’

‘Lieve GIRLZ, ik heb supererg last van paniekaanvallen door alles wat ik vroeger heb meegemaakt. Het zit me dwars en ik weet niet wat ik moet doen…’

Ik krijg maar geen rust…

Ik heb vroeger nogal wat meegemaakt, en ik begin me dat nu te realiseren. Hierdoor krijg ik steeds paniekaanvallen waarbij ik ga hyperventileren; dan heb ik heftige huilbuien en voel ik me extreem duizelig.

Het komt ook vooral omdat ik geen rust krijg. Het begint altijd opnieuw als ik thuis ben. Ik heb er geen zin meer in. Nu heb ik een vriend die op zichzelf woont. Mijn vriend weet dat ik thuis geen rust heb, en wil mij graag helpen. Hij wil graag dat ik een tijdje bij hem kom wonen, zodat ik tot mezelf kan komen en kan proberen dingen op te lossen voor mezelf. Hij vraagt me wel eens waar ik me meer op mijn gemak voel, thuis of bij hem. Ik antwoord dat dat bij hem is. Als ik daar ben, heb ik het gedoe van thuis niet. We hebben het ook altijd hartstikke leuk samen.

Ik weet dat het klinkt als weglopen voor problemen, maar voor mij voelt het goed. Ik denk dat ik wel een tijdje bij hem zou willen wonen, en misschien wil ik daar wel blijven, maar mijn ouders vinden dit niet goed; ze vinden dat ik naar een psycholoog moet gaan. Wat vinden jullie hiervan, moet ik om rust te creëren voor mezelf bij mijn vriend gaan wonen?

Anoniem

Zoek eerst hulp!

Je ouders hebben gelijk als ze zeggen dat je hulp moet zoeken bij een psycholoog. De problemen die je nu hebt kun je niet in je eentje oplossen. Ook niet als je rust hebt gevonden bij je vriend. Het is beter om het huis van je vriend te gebruiken als een veilige plek waar je terecht kunt als het thuis even teveel wordt. Zodat je daarna weer vol goede moed verder kunt gaan met dat wat echt belangrijk is: je problemen bij de wortel aanpakken. Want waar ga je naartoe als het blijkt dat jouw paniekaanvallen niet weggaan met alleen rust? Als het met jou beter gaat ,en je dus lekkerder in je vel zit, kun je de beslissing om wel of niet bij je vriend te gaan wonen ook beter nemen en kun je de moeilijkheden die dat met zich meebrengt ook beter aan.

Zoek dus hulp voor je paniekaanvallen en het verwerken van je problemen, dan heb je een stevigere basis voor een mooie toekomst samen met je vriend.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij ooit last van paniekaanvallen gehad?

Gerelateerde artikelen