Ik ben bijna 13 jaar en ik heb vrij grote borsten. Ik zit geloof ik al ergens in de B. Ik heb van die rode strepen erover, het lijken uit de kluiten gewassen aders.

Is dit soms omdat mijn huid de groei niet bijhoudt of is het een ziekte of zo? Ik hoop heel erg dat jullie me kunnen helpen, ik ben namelijk ten einde raad en wil graag ‘normale’ borsten.

Een typisch gevalletje van striae: strepen op de huid die ontstaan doordat – in jouw geval – je borsten snel groeien. Het bindweefsel onder de huid groeit niet hard genoeg mee en zo ontstaan scheurtjes in het weefsel. In het begin zijn de strepen roze of paarsrood van kleur, na verloop van tijd worden ze wit en vallen ze veel minder op. Je kunt striae ook krijgen op je bovenbenen, heupen en billen. En helaas, wat alle reclames ook mogen beweren, speciale crèmes hebben geen effect. Smeren helpt hooguit om je huid iets soepeler te houden, maar vermindert de strepen niet. Afvallen helpt ook al niet. Troost je met de gedachte dat ze vanzelf minder zichtbaar worden en dat de vrouw die géén striae heeft, waarschijnlijk nog geboren moet worden!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Beeld: 123RF

Lees ook: