ik zweet heel erg snel zweten warmte-aanvallen zweet oksels zweetoksels zweetplekken

Talk: ‘Ik krijg heel snel zweetplekken’

Meiden in de puberteit hebben sneller last van zweetplekken. Wat je daaraan kunt doen? Lees snel verder!

Ik ben bang dat ik voor gek sta…

Ik heb een vraag; ik zweet namelijk heel erg onder mijn oksels. Op school krijg ik altijd heel erg snel zweetplekken onder mijn oksels. In de winter kon ik altijd nog een dikke trui of vest aandoen, maar nu het zomer is, kan dat natuurlijk niet.

Al mijn leuke truitjes kan ik niet aan omdat ik dan plekken krijg. Morgen moet ik heb ik een feestje en ik ben bang dat ik dan heel erg ga zweten en voor gek sta voor iedereen. Hebben jullie een idee?

Anoniem

De zweetplekken worden vanzelf minder.

Als je in de puberteit zit, zweet je meer dan normaal. Als deze periode voorbij is, wordt dat vanzelf minder. Maar daar heb je nu natuurlijk niet zo veel aan. Bij de drogist zijn speciale middeltjes verkrijgbaar die het transpireren verminderen. Vraag er eens naar. Daar kunnen ze je ook adviseren welk product het beste bij jou past. Werkt dat niet, vraag dan eens je huisarts om advies. Hij/zij kan je een middel voorschrijven dat de opening van de zweetklieren verkleint waardoor je minder gaat zweten en dus ook minder last hebt van zweetplekken. Draag ondertussen het liefst katoenen kleding die ‘ademt’. Van synthetische materialen ga je veel sneller zweten.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: iStock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij hier wel eens last van?

Gerelateerde artikelen