body

Talk: ‘Ik moet met een luier slapen’

Ik vind jullie blad top, maar nu heb ik een probleem. Ik heb iets met mijn blaas, waardoor ik nog steeds met een luier moet slapen. Daar schaam ik me ontzettend voor. Als we met een schoolreisje ergens heen gaan, blijven we er een paar nachtjes. Hoe moet dat dan?! Ik ben bang dat ze me uitlachen om die luier. Help me alsjeblieft!

Je zegt dat je een probleem met je blaas hebt. Heb je dat al eens laten onderzoeken? Wat er aan de hand is, kunnen we zo niet bepalen. Ga dus naar een specialist, die kan je vertellen wat het is waardoor jij nog in bed plast en wat de mogelijkheden zijn om daar vanaf te komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan medicijnen. Maar daar ben jij tijdens je schoolreisje nog niet mee geholpen. Het is gelukkig niet zo moeilijk om die luier verborgen te houden. De luiers die jij waarschijnlijk gebruikt, zijn zo dun dat ze lijken op een stevige onderbroek. Als je een pyjama draagt met een wijd jasje en een lange broek, ziet niemand dat daaronder een luier zit. Kijk anders eens of je een Tena Lady kunt gebruiken. Dat is een speciaal soort maandverband dat wordt gebruikt bij ongewild urineverlies. Dat valt wat minder op dan een echte luier. Meld jouw probleem wel even bij de begeleiders van het schoolreisje. Zij kunnen ervoor zorgen dat je een plek hebt waar je je gemakkelijk kunt omkleden en een manier bedenken hoe je ongezien je vieze luier in een vuilnisbak kunt doen. En als dan alsnog iemand iets ziet of een vervelende opmerking maakt, kunnen zij ingrijpen.

Lees ook: Talk – Hij past niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij doen in deze situatie?

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: geen zorgen, dit heb ik ook gehad! ik ben ook naar een specialist geweest. ik vond dat ook vervelend. ik ging vaak op kamp met de jong nederland waar ik op dat moment bij zat. gelukkig hebben hun mij daar nooit raar op aangekeken en ik mocht me omkleden op een wc. bij mij ging het na een tijdje gewoon weer weg.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen