ongesteld veel witte afscheiding schaam me voor ongsteldhied

Talk: ‘Ik schaam me om ongesteld te zijn’

Ik ben al een hele tijd ongesteld – ik ben het al zes keer geweest – alleen weten ze er thuis nog niets van. Ik schaam me voor mijn vader en broers. Ik vind het zo stom van mezelf. Waarom zeg ik het niet gewoon?

Ik ben al een hele tijd ongesteld,  ik ben het al zes keer geweest – alleen weten ze er thuis nog niets van.

Ik schaam me voor mijn vader en broers. Maar dat vind ik zo stom van mezelf. Waarom zeg ik het niet gewoon? Maar als ik ongesteld ben, durf ik het echt niet te zeggen. Weten jullie hoe ik dit kan oplossen? Hoe zeg je het dan dat je het bent… Maandverband staat altijd bij het toilet, dus dat is wel geregeld.

Druifje

Denk je niet dat de rest van de familie het al lang weet?

Wie vult het verband bij het toilet altijd aan? Het is wel een beetje vreemd dat je moeder er niet al lang zelf over is begonnen, maar misschien wacht ze wel tot jij erover begint. Als je niet opeens met de mededeling wilt komen dat je ongesteld bent, dan kun je voorzichtig aan eens beginnen te klagen over typische menstruatieklachten; buikpijn, pijn in je rug, hoofdpijn… Of roep gewoon een keer als je humeurig bent dat je er niks aan kunt doen omdat je weer eens je maandelijkse feestje hebt. Zo wordt de boodschap vanzelf duidelijk, hihi.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen