pleinvrees te dik

Talk: ‘Ik vind mijzelf te dik’

Ik vind mezelf te dik. Ik ben 1.65 en weeg 45 kilo, dat vind ik te dik. Ik ben al tien kilo afgevallen, tussen de tijd dat ik begon te lijnen en nu. Ik eet niks, alleen mijn avondeten en dat kots ik daarna uit.

Hoi, ik vind mezelf te dik. Ik ben 1.65 en weeg 45 kilo, dat vind ik te dik. Ik ben al tien kilo afgevallen, tussen de tijd dat ik begon te lijnen en nu. Eten doe ik bijna niet, alleen mijn avondeten en dat kots ik daarna uit.

Ook ben ik non-stop duizelig en val ik regelmatig flauw, ik snijd mezelf, omdat ik mezelf haat. Soms heb ik zelfs momenten dat ik dood wil. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.

Een wanhopig meisje

Met een BMI van 17 ben je veel te licht voor je lengte

Om een gezond gewicht te krijgen zou je juist minstens vijf kilo moeten aankomen in plaats van nog verder af te vallen. Als je niet eet of het uitspuug, is het niet raar dat je voortdurend duizelig bent en flauwvalt. Hier word je vanzelf ook depressief van. We weten niet hoelang je dit al doet, maar je kunt er het beste mee stoppen voordat je een eetstoornis krijgt. Met alle risico’s die daar bij horen. Denk je dat het je niet lukt om zelfstandig te beginnen met eten? Zoek dan hulp, praat erover met je ouders, neem contact op met je huisarts of kijk of je hulp kunt krijgen van lotgenoten of hulpverleners bij jou in de buurt. Maar ga niet zo door, want je maakt je lichaam en je leven kapot!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123rf

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • fandom_gangster
    fandom_gangster
    Reactie: Alsjeblieft zeg! Ik ben ook 1.65 en weeg 48 kilo. Ik ben zelf ook veel te licht, maar probeer gewoon veel te eten. Al is het chocolade, een hele zak chips of gewoon fruit! Mijn vriendin heeft een eetstoornis gehad en je wilt dat zeker niet meemaken! Je kunt beter nu beginnen dan dat je nog maar 30 kilo weegt en je aan de sondevoeding ligt.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen