weeg te zwaar

Talk: ‘Ik weeg te veel’

Hai GIRLZ, kunnen jullie me helpen? Ik weeg veel te zwaar en het lukt me niet om af te vallen. Ik heb al heel veel geprobeerd. Help!

Mijn diëtiste helpt me niet…

Ik vind jullie echt super, maar ik heb een best wel groot probleem! Ik ben 13 jaar, 1.67 lang en weeg ongeveer 80 kilo. Dus weeg ik te veel. Ik ben al een keer naar de diëtiste gegaan, maar zij zegt dat het gewoon aan mijn bouw ligt. Kunnen jullie mij tips geven? Als dit zo doorgaat, red ik het niet meer. Alvast bedankt.

Anoniem

Dit kun je niet alleen doen...

Iedereen is anders gebouwd, maar met een BMI van 29 ben jij inderdaad te zwaar voor je lengte. Het is belangrijk dat je op een gezonder gewicht komt; dat is best moeilijk om in je eentje voor elkaar te krijgen. Daar heb je hulp bij nodig. Onbegrijpelijk dus dat een diëtiste zegt dat het aan je bouw ligt. Juist zij moet jou helpen bij het samenstellen van een dieet of een sportprogramma waarmee jij die overtollige kilo’s kunt kwijtraken. Van een meisje van 13 kun je niet verwachten dat ze dat helemaal in haar eentje kan doen. Schakel in ieder geval je ouders in en ga naar een andere diëtiste. Eentje die jou wél wil helpen!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: Thought Catalog Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen