oorpiercing

Talk: ‘Ik wil een oorpiercing’

‘Lieve GIRLZ, ik wil heel graag een oorpiercing, maar zolang ik er niks over weet, mag ik er geen van mijn ouders. Hebben jullie meer info?’

Ik wil alles weten over een oorringetje

Ik wil al heel lang een oorpiercing, zo een iets bovenaan in je oor. Maar ik ben pas 13. Dus ik heb het gevraagd aan mijn moeder, maar ik mag hem alleen als ik wat info over oorringetjes weet.

Hoe ze bijvoorbeeld dat gaatje maken, en hoe je zeker weet dat je het bij betrouwbare mensen laat doen, en hoe duur het is etc. Dat soort vragen. Dus nu was mijn vraag: weten jullie daar wat van of weten jullie handige sites of zo ? Bedankt!

Anoniem

Je mag alleen met toestemming een oorpiercing

Omdat zo’n oorringetje in het kraakbeen van je oor komt, is het een piercing en dat betekent dat je daarvoor alleen terecht kunt bij een erkende piercer. Omdat jij 13 bent, mag dat alleen met toestemming van je ouders en een van beiden zal aanwezig moeten zijn als je de piercing laat aanbrengen. Als je meer wilt weten over de wettelijke regels van de overheid kun je op www.rijksoverheid.nl zoeken op piercing. Op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl kun je adressen van erkende piercers opzoeken. Prijzen verschillen per piercer en kun je het beste telefonisch of via de website van het betreffende bedrijf opzoeken.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Kimia Zarifi Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij piercings?

Gerelateerde artikelen