ongesteld worden vriendin

Talk: ‘Ik wil supergraag ongesteld worden’

Ik vind jullie blad echt te gek, maar ik heb een megagroot probleem. Ik wil ongesteld worden, maar ik word het steeds niet!

Ik wil ongesteld worden, maar ik word het steeds niet!

Ik ben bijna elf en ik ben nog steeds niet ongesteld. Dat is toch veel te laat? Mijn vriendin is het al en zij is twaalf, maar dat is niet laat, zegt ze. Maar dat is toch best wel laat? Ik heb wel stiekem maandverband van mijn zus geleend en het expres uit mijn tas laten vallen, en iedereen gelooft mij. Ik heb ook gehoord dat je je maagdenvlies kan breken of zo, maar hoe moet dat? Please help me, want ik ben al bijna volwassen!

Een wanhopig meisje

Hoe graag je dat ook zou willen, je bent nog lang niet volwassen.

Hoe graag je dat ook zou willen, je bent nog niet volwassen. En dat word je ook niet op het moment dat je ongesteld bent. De meeste meisjes worden rond hun dertiende ongesteld. Sommigen wat vroeger, anderen wat later. Het is dus helemaal niet raar dat je nog niet ongesteld bent. Je maagdenvlies heeft ook niets te maken met je menstruatie. Het is zeker niet zo dat als je maagdenvlies ‘breekt’, er dan opeens bloed vrijkomt. Sterker nog, het maagdenvlies is niet meer dan een randje weefsel dat een beetje kan inscheuren als het voor het eerst uitgerekt wordt. Dat kan dan een beetje bloeden, maar het is iets anders dan menstruatiebloed.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij al ongesteld?

Gerelateerde artikelen