Een tijd geleden heb ik mijn schaamhaar geschoren. Dat ging prima, maar op een gegeven moment kreeg ik stoppeltjes en rode bultjes en dat kriebelde heel erg.

Dus heb ik mijn stoppeltjes weggeschoren in de hoop dat de jeuk weg zou gaan. Helaas gebeurde dat niet, het werd alleen maar erger. Als ik eraan krabde, begon het zelfs te bloeden. Het doet ook pijn. Wat moet ik doen?

Om te beginnen moet je stoppen met scheren. Daardoor raakt je huid alleen maar geΓ―rriteerder. Als je je scheert, snijd je de bovenkant van de haren dicht tegen de huid af. Maar onder je huid groeit datzelfde haartje gewoon verder. Dat bot afgesneden haartje moet nu opnieuw een weg door de huid zien te vinden en dat zijn de bultjes die je ziet. Je kunt er het beste zoveel mogelijk vanaf blijven. Ga in ieder geval niet schrobben, krabben en schuren en ook niet enorm veel wassen met zeep, want dan raakt de huid alleen maar nog erger geΓ―rriteerd. Als het echt heel erg jeukt, kan het soms helpen om er wat talkpoeder over te strooien: dat werkt verzachtend.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Beeld: 123RF

Lees ook: