stressbestendig

Talk: ‘Mijn moeder neemt mijn hoofdpijn niet serieus’

‘Hoi Girlz! Ik heb echt al superlang last van hoofdpijn en ik heb het meerdere keren in de maand. Mijn moeder neemt het alleen niet serieus…’

Wat kan ik tegen die verschrikkelijke hoofdpijn doen?

Ik heb sinds mijn tiende last van hoofdpijn, ongeveer drie keer in de maand. Mijn vader is huisarts en hij zei dat het migraine was, maar mijn hoofdpijn is niet bonzend, maar best licht en precies genoeg om pijnlijk te zijn. Ik googelde de symptomen en het blijkt spierspanningshoofdpijn te zijn. Helaas neemt mijn moeder mijn hoofdpijn niet serieus en zegt ze dat ik mij niet zo moet aanstellen. Wat kan ik tegen die verschrikkelijke hoofdpijn doen? Moet ik naar de dokter of gewoon rustig afwachten? Ik ben nu 13 en word al ongesteld, dus het ligt waarschijnlijk niet aan mijn hormonen.
Anoniem

De oorzaak aanpakken is het effectiefst

Je geeft aan dat je denkt dat het spanningshoofdpijn is. Is er ook iets waar je je druk om maakt? Ben je bijvoorbeeld onzeker of voel je je niet op je plek op school? De oorzaak aanpakken is natuurlijk het effectiefst. Vervelend dat je moeder jou niet serieus neemt, maar misschien kun je je probleem bij je oma, vriendin of een lieve tante kwijt, zodat jullie kunnen kijken waar de stress vandaan komt. Anders biedt de huisarts ook altijd een luisterend oor. Naar de dokter gaan kan sowieso geen kwaad, het is niet niks dat je al drie jaar hoofdpijn hebt!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen