dik vetrollen te dik

Talk: ‘Mijn moeder vindt me te dik’

‘Lieve GIRLZ, ik heb een probleem: ik vind mezelf niet te dik, maar mijn moeder wel. Ze doet er gemeen over en ik weet niet wat ik moet doen. Help!’

Ik heb er ruzie over met haar

Ik heb een probleem namelijk: ik heb het gevoel dat mijn moeder me te dik vindt. Vaak als ik beneden loop in mijn pyjama, zie ik haar kijken. Of als ik een koekje pak, zegt ze dat ik dat beter niet kan doen. Ik snap er niks van, mijn BMI is gewoon 18.

De GGD-arts zei ook dat ik een gezond gewicht had. Ik word er gek van, ik heb telkens ruzie met mijn moeder hierover. Is weglopen echt de enige oplossing? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, want ik ben ten einde raad.

Een meisje

Praat met je moeder.

Zegt je moeder dat ze vindt dat je te dik bent, of heb je alleen het gevoel dat ze er zo over denkt? Want uit jouw brief lijkt het toch alsof je er niet over praat met je moeder, maar er alleen ruzie over maakt. Dus als jouw moeder zegt dat je beter geen koekje kunt nemen, reageer jij meteen geïrriteerd en begin je ruzie te maken omdat jij denkt dat je moeder het over je gewicht heeft. Terwijl je moeder misschien iets heel anders bedoelt. Want ook als je een gezond BMI hebt, is het niet verstandig om veel te snoepen. Dan kun je beter in plaats van een koekje, een stuk fruit of een cracker nemen. Praat er gewoon eens met je moeder over, dan wordt vanzelf duidelijk wat ze bedoelt. En dan hoef je ook niet na te denken over weglopen voor zoiets stoms als wat waarschijnlijk gewoon een misverstand is.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat denk jij?

Gerelateerde artikelen