tampon pijn Tampon tampons hoe breng je een tampon in

Talk: ‘Plassen met tampon in doet pijn’

‘Ik heb laatst samen met m’n moeder voor het eerst een tampon in gedaan, maar toen ik daarna ging plassen, deed het superveel pijn en trok ik de tampon er gelijk uit.

Als ik ga plassen met een tampon in, doet het pijn.

Ik heb laatst samen met m’n moeder voor het eerst een tampon in gedaan, maar toen ik daarna ging plassen deed het superveel pijn en trok ik de tampon er gelijk uit. Is het normaal dat je als je een tampon indoet, het plassen in het begin pijn of gevoelig kan zijn?
Eva

Misschien zat je tampon niet diep genoeg.

Als je tampon niet diep genoeg zit, voel je dit vaak zodra je gaat zitten. Je voelt de tampon dan zitten en dat doet pijn. Waarschijnlijk is dit ook wat er gebeurde toen jij ging plassen. Normaal gesproken zou je geen pijn moeten krijgen bij het plassen, maar waarschijnlijk zat de tampon niet diep genoeg. Breng nog eens een tampon in en duw hem er dan zo ver mogelijk in. Test even of je de tampon daarna niet voelt zitten als je loopt of zit. Zo niet, dan zit-ie goed! Blijf je toch pijn houden bij het plassen, ook als-ie diep genoeg zit? Ga dan even langs de huisarts.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen