laat ongesteld tampon eruit halen zwemmen

Talk: ‘Er ging iets mis bij het eruit halen van mijn tampon’

Ik heb een probleem, ik ben sinds kort ongesteld en heb voor het eerst een tampon gebruikt. Hij ging er op zich vrij makkelijk in, maar toen ik hem er uit wilde halen, ging het mis.

Het eruit halen van de tampon deed enorm pijn…

Ik heb een probleem, ik ben sinds kort ongesteld en heb voor het eerst een tampon gebruikt. Hij ging er op zich vrij makkelijk in, maar toen ik de tampon eruit wilde halen, ging het mis.

Ik trok aan het touwtje en de tampon kwam er een beetje uit, tot het opeens pijn deed. Ik stopte met trekken en keek er even naar. Toen ik goed ging kijken zag ik dat er een smal stukje vel omheen zat. Toen dat stukje vel er af was trok ik de tampon eruit zonder pijn. Nu maak ik me zorgen. Heb ik iets kapotgemaakt? Krijg ik niet steeds die pijn als ik een tampon gebruik (of als ik seks heb)? Ik zou echt supergraag antwoord krijgen. Alvast bedankt! Een bezorgde lezeres

Het is heel moeilijk om te zeggen wat er precies gebeurd is

Maar het zou kunnen zijn dat het weefselrandje dat aan het begin van je vagina zit – het maagdenvlies – los is gekomen bij het eruit halen van je tampon. Dat is niet erg, het gebeurt hoe dan ook een keer. Dat kan gebeuren tijdens het sporten, als je voor het eerst seks hebt of, zoals bij jou, als je een tampon gebruikt. Zolang je verder geen pijn hebt, bloed blijft verliezen of andere klachten krijgt, zoals buikpijn en koorts, is er geen reden om je zorgen te maken.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij doen in deze situatie?

  • loes-95
    loes-95
    Reactie: Hoi! Ik heb dit ook gehad! In eerste instantie altijd tampons vermeden, maar na een jaar toch maar naar een gynaecoloog geweest. Het is een soort extra vel, ze kon het gelijk voor me oplossen. Plaatselijke verdoving en toen doorgeknipt. Klinkt enger dan dat het is, echt waar! Was zo klaar! En ik ben blij dat ik het gedaan heb, nu kan ik gewoon tampons gebruiken! xx
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen