Ik ben een meid van 18 en ben ongeveer 1.66 m lang en weeg 53 kg. Mijn probleem is dat ik me altijd te klein voel. Ik ben geobsedeerd door mijn lengte.

Overal waar ik kom, ben ik aan het vergelijken hoe groot ik ben ten opzichte van anderen. Zelfs als ik naar de televisie kijk, probeer ik uit te vinden hoe groot de actrices zijn. Mijn vriendje is bijna 2 meter lang en naast hem voel ik me net klein duimpje. Ik word hier heel ongelukkig van en zou alles doen om groter te zijn! Een ongelukkige Weegschaal

De gemiddelde lengte van de Nederlandse vrouw is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 167 cm. Jij zit daar dus één centimetertje onder! Natuurlijk, het is een gemiddelde, wat betekent dat er uitschieters naar boven én naar beneden bij zitten. Het probleem dat jij met je lengte hebt, is iets dat je jezelf aandoet. Dat wordt natuurlijk ook wel een beetje versterkt door je vriend, die maar liefst 20 centimeter groter is dan de gemiddelde Nederlandse man (180 cm). Daardoor lijk je nog kleiner. Omdat je 18 bent, zul je je er echter bij neer moeten leggen dat je niet veel groter zult worden dan je nu bent. Daar kun je tegen blijven vechten, maar dat helpt niet én is ook nergens voor nodig. Je lengte is tenslotte maar één van de vele onderdelen die jou jou maken. Enne… men zegt toch niet voor niets: klein maar fijn?!