Ik ben een meisje dat is begonnen met afvallen omdat ze zichzelf te dik vond. Ik ben 1.67 en woog 63 kg. Dat vond ik erg veel. Ik heb wel een BMI-test gedaan en die was goed, maar ik wilde toch afvallen.

Ik heb wel een BMI-test gedaan en die was goed, maar ik wilde toch afvallen. Maar kun je minder eten, meer bewegen, om de vijf seconden op de weegschaal gaan staan en bij alles wat je eet op de calorieΓ«n letten, ook anorexia noemen? Want die dingen doe ik namelijk. Of heb je alleen anorexia als je echt te dun bent?Β Anoniempje

Als je op een ongezonde manier met je dagelijks eten omgaat, ben je op zijn minst bezig met het ontwikkelen van een eetstoornis. Daarvoor hoef je niet extreem dun te zijn. Er bestaan verschillende soorten eetstoornissen. Mensen met anorexia eten extreem weinig, terwijl boulimia-patiΓ«nten juist last hebben van vreetbuien. Maar in alle gevallen zijn ze op een ongezonde manier bezig met eten en hun gewicht. Of jij echt een eetstoornis hebt, is zo niet te zeggen. Het kan nooit kwaad om op te letten met wat je eet en voldoende te bewegen, maar het is natuurlijk onzin om elke calorie te tellen en de hele dag op de weegschaal te staan. Hou daar gewoon mee op, dan weet je zeker dat je geen anorexia krijgt.

Lees ook: GIRLZ Talk – Heel dun