benen scheren

Tips voor benen scheren

Omdat het (hopelijk) sneller mooi weer wordt, delen wij onze beenscheertips met jullie! Je wilt tenslotte niet met allerlei rode, jeukende bultjes op je benen rondlopen, toch?

Stap 1: Scrubben
Het scrubben van je benen is even een werkje, maar het zorgt er wel voor dat alle dode huidcellen verwijderd worden. Door te scrubben kun je beter bij al je haartjes én wordt je scheermesje minder snel bot.

Stap 2: Weken
Het is slim om even je benen te weken als je ze gaat scheren. Ga in bad liggen of scheer je benen pas aan het einde van je douchebeurt. Je haartjes worden hierdoor zachter en huidcellen gaan er door openstaan.

Stap 3: Scheerschuim please
Scheer nooit je benen droog! Gebruik altijd scheerschuim of desnoods douchegel als je geen scheerschuim hebt. De kans dat je jezelf opensnijdt met je mesje is bij droog scheren namelijk een stuk groter. Ook krijg je sneller last van irritaties en/of uitslag.

Stap 4: Kleine stukjes
Scheer je benen in kleine stukjes. Dus niet helemaal van onder naar boven, maar bijvoorbeeld vanaf je enkel tot halverwege je onderbeen. Spoel daarna je mesje goed af, zodat de haren eruit gaan, en herhaal dit.

Stap 5: Perfect finish: bodylotion zonder parfum
Gebruik een bodylotion zonder parfum- en kleurstoffen. Wanneer je een bodylotion gebruikt met deze stoffen, is de kans groter dat het gaat irriteren.

Oh, en vergeet ook niet je scheermesje af en toe te vervangen! Wanneer hij bot wordt pak je gewoon een nieuwe! Zo voorkom je een hele hoop bultjes en een geïrriteerde huid.

Lees ook:
How to – Zo glad mogelijk scheren & Bultjes na het scheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scheer jij je benen?

 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Alleen als mijn benen zichtbaar zijn (rokjes, broekjes etc.)
  Omdat: zomers
  Beantwoorden
 • ilse123
  ilse123
  Reactie: Alleen als mijn benen zichtbaar zijn (rokjes, broekjes etc.)
  Omdat: Want waarom zou je ze scheren als het winter is of als je een lange broek aandraag? (niet dat het erg is als anderen ze elke dag scheren) en oksels doe ik altijd:)
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen