gezonde verzorgde voeten

Tips voor gezonde en verzorgde voeten

Als de zomer in aantocht is, willen we er allemaal zo stralend mogelijk uitzien. We letten daarom extra goed op ons eten zodat we onze slanke lijn terugkrijgen en verzorgen onszelf extra goed. Maar wat we vaak over het hoofd zien, zijn onze voeten.

Verzorgde en gezonde voeten zijn een onderdeel van een goede lichaams- en huidverzorging. Er zijn een hele hoop zaken die ervoor zorgen dat onze voeten niet verzorgd en gezond zijn, maar gelukkig zijn daar ook oplossingen voor!

Lees ook: Talk: ‘Ik heb last van stinkvoeten’

Veelvoorkomende voetkwaaltjes

Onze voeten kunnen heel wat te verduren krijgen. Wanneer je bepaalde zaken begint op te merken, is het belangrijk om zo snel mogelijk en met de juiste oplossing te handelen. Dit om verdere voetproblemen te voorkomen. Er zijn een aantal veelvoorkomende voetkwaaltjes die heel eenvoudig opgelost kunnen worden. Als je ze maar tijdig ontdekt aan de hand van volgende symptomen:

Stinkende voeten of schoenen?

Dan heb je waarschijnlijk last van zweetvoeten. Zowel mannen als vrouwen krijgen hiermee te maken en vaak is de oorzaak het dragen van te dikke schoenen waardoor de voeten geen frisse lucht krijgen.

Branderig, jeukend gevoel en rode huid tussen de tenen?

Dan heb je wellicht te maken met een voetschimmel. Dit komt vaak voor als je niks aan je zweetvoeten doet of je voeten niet goed droogmaakt na het douchen.

Eelt op de hielen en voeten?

Dan heb je last van een droge huid aan de voeten. Wanneer deze niet behandeld wordt, kan deze situatie leiden tot een huid die gaat barsten op de hiel en dus erg pijnlijk wordt.

Lees ook: Talk: ‘Ik heb enorm veel wratten op mijn voeten’

Verzorgende producten van Australian Bodycare

Met behulp van de producten van Australian Bodycare die je kan vinden op https://australian-bodycare.nl, kom je een heel eind als het om voetverzorging gaat. Het is belangrijk om de volgende producten te gebruiken, wil je verzorgde en gezonde voeten krijgen!

  • Om zweetvoeten te vermijden is het belangrijk om de voeten dagelijks te wassen. Dit kan je doen met de Body Wash welke ideaal is om zweetvoeten te bestrijden. De Tea Tree Oil zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om in de huid te dringen en de bacteriën zullen dan geen vervelende geurtjes of zweet veroorzaken.
  • Foot Cream na het wassen van de voeten zorgt ervoor dat de voeten niet uitdrogen en dankzij de sheaboter blijven ze extra goed gehydrateerd.
  • Foot Spray kan je gebruiken wanneer je merkt dat je last hebt van stinkende voeten en schoenen. De producten hebben enige tijd nodig om te werken en deze spray is daarom ideaal om de zweetproductie te verminderen.
  • Krijg je te maken met voetschimmels? Dan moet je de Foot Repair gaan gebruiken. Dit is een voetgel die je twee keer per dag aanbrengt op de plek waar het jeukt of pijn doet. Jeuk en een rode huid worden dankzij dit product bestreden.
  • Nail Repair gebruik je voor extra stevige en verzorgde nagels. Ook de nagels kunnen te maken krijgen met schimmels. Om dit te voorkomen of op te lossen, kan dit product gebruikt worden om ruwe en verkleurde nagels voorgoed vaarwel te zeggen!
  • Voor het verwijderen en verzachten van eelt wordt de Corn Stick erg aangeraden. Vier keer per dag maximum smeren en de likdoorns worden afgebroken door het salicylzuur.

Beeld: Yuki Kondo, Getty Images / -partnerbijdrage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen