Snacks eetstoornis fruit vegetarisch eten

Talk: ‘Ik wil graag vegetarisch eten’

Ik zit al een tijdje met iets, maar ik weet niet wat de nadelen (bijwerkingen) ervan zijn. Mijn vraag is: ik wil vegetariër worden, maar dan krijg je sommige voedingsstoffen niet binnen, dus moet je andere dingen eten.

Maar wat valt er allemaal onder vegetarisch eten?

Ik zit al een tijdje met iets, maar ik weet niet wat de nadelen (bijwerkingen) ervan zijn. Mijn vraag is: ik wil vegetariër worden, maar dan krijg je sommige voedingsstoffen niet binnen, dus moet je andere dingen eten. Wat dan? En waar kan je dat dan kopen? En valt vis ook onder vlees of niet? Ik wil wel vegetariër worden maar ik wil het eerst even uitzoeken en zo. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, want ik heb geen idee over vegetarisch eten.

Van mij

Als je gezond en gevarieerd eet, heb je niet elke dag vlees nodig om gezond te leven.

Vlees bevat vooral veel eiwitten, ijzer en vitamine B12, maar die kun je ook halen uit andere ingrediënten zoals zuivelproducten, eieren, peulvruchten en brood- en graanproducten. Bovendien bestaan er vleesvervangers op basis van tahoe, tempé en soja die je prima in plaats van vlees kunt eten. Hetzelfde geldt voor vis. Sommige vegetariërs eten principieel geen vlees en geen vis, anderen eten wel weer vis. Dat is een keuze die je zelf maakt. Meer over vegetarisch eten en gezondheid kun je vinden op www.voedingscentrum.nl, www.vegetariers.nl of www.vegatopia.com

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij een vegetariër?

Gerelateerde artikelen