vet haar oliën voor huid en haar

Talk: ‘Ik heb vet haar’

Ik heb een vraag: ik was mijn haar op woensdag- en zaterdagavond. Dus op woensdag of zaterdag overdag, is mijn haar heel erg vet. Dat is echt lelijk. Als ik het heb gewassen, is het weer normaal. Wat kan ik eraan doen?

Heel erg vet!

Ik heb een vraag: ik was mijn haar op woensdag- en zaterdagavond. Dus op woensdag of zaterdag overdag, is mijn haar heel erg vet. Als ik het heb gewassen, is het weer normaal. Wat kan ik eraan doen?

Ik heb het al best wel lang en het is zo lelijk, ik wil het gewoon niet meer. Oh ja, als ik het in het staart doe, ziet het er niet uit en twee staarten of zo ook niet, want ik heb een bril.

Een steenbokje

Was vaker je haar

Vet haar is een van die dingen waarvan je last krijgt in de puberteit. Doordat je hormoonhuishouding heel onregelmatig functioneert, gaan je talgklieren harder werken. Daardoor kun je niet alleen last krijgen van een vette huid en puistjes, maar ook van vet haar. Was het vroeger voldoende om je haar twee keer per week te wassen, nu zul je dat vaker moeten doen. Gebruik dan bij voorkeur een milde shampoo voor elke dag of een speciale shampoo voor vet haar. Andere shampoos zijn vaak agressiever, waardoor de talgklieren nog harder zullen gaan werken en je haar nog sneller vet wordt. Wrijf tijdens het wassen ook niet te hard over je hoofdhuid, want ook daardoor activeer je de talgklieren. Hetzelfde geldt voor heet föhnen en hard kammen. En wat betreft je kapsel: ga eens naar de kapper en laat een goed model knippen, dan is het ook gemakkelijker in model te houden.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: archief

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je ook last van vet haar?

Gerelateerde artikelen