Vier vragen
Ik heb een paar vraagjes die ik liever niet gewoon aan iemand stel:
1. Een hele tijd geleden heb ik mijn armen geschoren, wat nogal dom bleek te zijn: in plaats van mijn korte, blonde haartjes, kwamen er lange, donkere voor terug. Ik wil ze niet nog een keer scheren, want ik ben bang dat er dan nóg ergere voor terugkomen.

Bij de bovenkant van mijn bovenarm houden de donkere haren ineens op en gaat het over in mijn normale blonde, kleine haren (daar was ik toen waarschijnlijk gestopt met scheren). Wat moet ik doen om van die lelijke haren af te komen?
2. Hetzelfde geldt voor mijn bovenbenen. Eerst was daar haast geen haartje te zien en na het scheren (dat heb ik ook meteen gedaan toen ik mijn armen deed) kwamen er lange haren terug. Ik wil niet steeds mijn hele benen hoeven te scheren als ik een bikini aantrek!
3. Ik ben nogal heftig ongesteld. Meestal is het zo erg dat ik een paar dagen niet naar school kan. Ik heb niet alleen erg last van veel bloedverlies, maar ook van buik-, rug- en hoofdpijn. Mijn moeder en ik dachten dat de pil misschien een goede oplossing kon zijn (ik ben 14). Wat zijn de voor- en nadelen van de pil? En gebruiken veel meisjes hem?
4. Ik zweet best veel. Dat is ook erg vervelend. Ik scheer me zo goed mogelijk; ongeveer twee keer per week. Die speciale soorten deo helpen niet echt. Ik heb er trouwens alleen onder m’n oksels last van.

Verder zijn jullie een superblad! Als ik de Girlz! uit heb, lig ik alweer te wachten tot de volgende in de bus komt… Mij

1 en 2. De haartjes die je had zijn zacht en blond door zon, weer, wind en kleding. De nieuwe haartjes zijn donker een stug. Het duurt even, maar uiteindelijk worden die nieuwe haartjes ook weer zacht en blond. Tenzij je ze weer afscheert natuurlijk. Dan moet je blijven scheren.
3. Als je veel last hebt van je menstruatie, kan de pil inderdaad een oplossing zijn. Bij de meeste vrouwen en meisjes wordt het bloedverlies dan minder en ze hebben ook minder last van pijn. Nadelen zijn er bijna niet. Als je last krijgt van bepaalde bijwerkingen, is dat bijna altijd op te lossen met een ander type pil. Overleg eens met je huisarts, die kan je vertellen welke pil het beste is voor jou.
4. Zweten hoort bij de puberteit en er is niet heel veel aan te doen. Speciale deo’s helpen een beetje, maar omdat het een hormoonkwestie is, zullen ze niet het resultaat geven waar je op hoopt. Het helpt als je katoenen kleding draagt die ademt. Daardoor krijg je minder snel last van vieze luchtjes. Trek eventueel een paar keer per dag een schoon shirtje aan. Misschien dat de pil ook daarop een gunstige invloed heeft, omdat de pil ervoor zorgt dat je hormoonhuishouding wat minder heftig op en neer gaat. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Scheren zonder mesjes