Ik heb blauwe kringen onder mijn ogen, al vanaf mijn geboorte denk ik. Kan ik daar misschien iets aan doen zonder dat er make-up aan te pas komt?

Ook heb ik boven mijn ogen altijd van die zakken hangen als ik zonder een kussen heb geslapen (wat ik graag doe) of soms gewoon als ik te veel of te weinig geslapen heb. Eén keer heb ik hier zelfs een week last van gehad. L

Als je al op lage leeftijd last hebt van donkere kringen onder je ogen, heb je ze waarschijnlijk van (één van) je ouders geërfd. Er is dan niet veel aan te doen. De huid onder je ogen is gewoon wat dunner dan de rest van je huid waardoor de adertjes sneller zichtbaar zijn. Het is belangrijk dat je deze dunne huid goed verzorgt met een speciale oogcrème met speciale verstevigende bestanddelen zoals vitamine A (retinol) of K. Die zorgt er voor dat de huidcellen zich sneller vernieuwen waardoor de huid steviger wordt. Dan je dikke oogleden. Waarschijnlijk is er sprake van vochtophoping in je oogleden. Ook hier helpt een goede oogcrème. Je kunt de dikke huid rond je ogen ook kalmeren door er schijfjes komkommer op te leggen en zo een kwartiertje te blijven liggen. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt zodat de vochthuishouding in je lichaam op peil blijft en eet voldoende kalium. Dat is een mineraal dat een gunstige invloed heeft op de vochtregulering in je lichaam. Kalium zit onder andere in aardappelen, gedroogde vruchten, sinaasappels, bananen en yoghurt. En natuurlijk: op tijd naar bed voor je schoonheidsslaapje!