Ik heb een paar vraagjes, en… een tip! 1. Ik heb vreselijke blauwe kringen onder mijn ogen. Wat kan ik hieraan doen (behalve op tijd naar bed gaan)? 2. Mijn nagels zijn echt drie keer niks.

Ik heb mijn nagels te kort geknipt en ik was een erge bijter, maar inmiddels ben ik afgekickt. Tip: koop bij de Etos dat bittere spul. Vreselijk. Maar ik zit nu dus met hele korte, brede nagels. Tips? 3. Ik heb te veel wang. Serieus. Je ziet mijn jukbeenderen helemaal niet (als ik die al heb). Met donkere make-up eroverheen zie ik er uit als een geopereerde schildpad. Mijn vraag is: hoe kun je afvallen in je gezicht? 4. Als laatste: mijn haar. Ik heb het kort en in laagjes, maar het zit na tien minuten alweer plat, wat ik ook gebruik. Daarbij is het ook nog dun, al heb ik gelukkig wel veel haar.Kunnen jullie me PLIES antwoord geven? Lisa

1. Helaas… op tijd naar bed gaan helpt niet. Tenminste, als je niet de enige in de familie bent die last heeft van kringen onder de ogen. De huid rond je ogen is gewoon wat dunner waardoor adertjes sneller zichtbaar zijn. Camoufleren is de enige oplossing: gebruik een camouflagestick in de kleur van je huid of een tintje lichter. Smeer vooral niet te dik, want dan valt het alleen maar meer op. En leid de aandacht van je kringen af door je oogleden te accentueren met een kleurtje en vooral op de bovenste wimpers mascara te gebruiken. 2. Rustig afwachten tot je nagels weer zijn aangegroeid, dat is de eerste tip. Daarna kun je met een nagellaktrucje je nagels langer laten lijken. Als je namelijk tijdens het lakken de zijkanten een beetje vrij laat – dus een wat smallere baan lakt – lijken je nagels langer. In een goede vorm vijlen helpt ook: in jouw geval niet plat, maar een beetje afgerond aan de bovenkant. 3. Er bestaan geen middeltjes of oefeningen om af te vallen in je gezicht, maar ook hier kan een make-uptrucje helpen: kies een niet te donkere blusher en breng die met een middelgrote kwast hoog op je jukbeenderen aan in de richting van je slapen. 4. Er bestaan massa’s middeltjes die helpen je haar in model te houden. Gebruik om te beginnen een goede mousse speciaal voor dun en fijn haar voordat je gaat föhnen. Breng je haar daarna eventueel in model met wax. Gel maakt je haar zwaar waardoor het verder gaat hangen. Fixeer ten slotte met haarlak en je coupe houdt het vast en zeker langer vol.