Ik ben een meisje van 13 en heb een probleem. Al van kleins af aan zijn mijn wangen net stukjes schuurpapier. Ze voelen niet lekker zacht aan, zoals bij de meeste mensen.

In eerste instantie lijkt het niet zo'n groot probleem, maar nu ik ouder word, maakt het me wel veel uit. Als ik over een paar jaar een vriendje krijg, is dat al helemaal niet fijn. Bijvoorbeeld als hij mijn wang streelt, voelt het niet lekker zacht aan. Ik gebruik ook elke avond nachtcrème en als ik 's ochtends tijd heb, gebruik ik ook crème. Maar het helpt niet. Als ik krab, gaat het een beetje weg, dus je kunt zeggen: blijf de hele dag maar krabben, maar dat is ook weer zoiets. Ik schaam me er best voor. Ik hoop dat jullie tips hebben om mij te helpen. MeisjeMetRareWangen

Waarschijnlijk wordt jouw ruwe huid juist veroorzaakt door het krabben. Zeker de tere huid van je wangen en je gezicht is niet bestand tegen harde nagels. Daarvan gaat het bovenste huidlaagje stuk. Dat moet dan weer opnieuw aangroeien, maar voordat het genezen is, krab jij het opnieuw stuk. En zo blijft je huid ruw, wat je er ook op smeert. Afblijven dus! Wat je wel kunt doen: 1 of 2 keer per week je huid scrubben met een zachte scrub speciaal voor de droge en gevoelige huid. En daarna je huid goed insmeren met een vette, voedende nachtcrème. Vraag bij de drogist of parfumerie of ze je kunnen adviseren over de juiste producten. Grote kans dat jij dan over een paar maanden ook een zijdezacht babyvelletje hebt.

Lees ook: DIY: gezichtsmaskers voor de droge huid