Ik ben pas 2 keer ongesteld geweest, dus het is nog niet regelmatig. Hoe kun je berekenen wanneer je weer ongesteld wordt?

Ook heb ik last van afscheiding. Daar heb ik niet zoveel last van, maar als ik ongesteld moet worden is het net snot en hangen er een soort druppels als ik ga plassen. Is dit wel goed? Anoniem

De menstruatiecyclus duurt gemiddeld 28 dagen. Dat betekent dat je 28 dagen na de eerste dag van je menstruatie opnieuw ongesteld wordt. Voor iedereen ligt het aantal dagen anders, maar je kunt er rekening mee houden dat je ongeveer 4 weken na de eerste dag van je vorige menstruatie weer ongesteld wordt. Wat betreft de afscheiding; daar hoef je je geen zorgen over te maken. Die heb je en daar zul je de rest van je leven last van blijven houden. Soms wat meer, soms wat minder. Als je ongesteld moet worden is het meestal wat meer en het kan wat slijmeriger zijn. Eรฉn troost: alle vrouwen hebben last van afscheiding, dus ook je vriendinnen en je moeder. Het is dus niks om je voor te schamen of om je zorgen over te maken.