Ik ben een meisje van 13 en heb een vraag: soms als ik ergens ben, krijg ik het enorm warm. Dan krijg ik een soort warmte-aanvallen. Zo warm dat ik mij echt niet goed voel en dan moet ik zo snel mogelijk iets fris om tegen mijn hoofd te houden of moet ik naar het toilet om water op mijn hoofd te doen.

Ik vind het echt niet leuk en ik krijg het vaak als ik ergens ben waar het druk is: in een restaurant, in de auto, in de bioscoop… Wat kan ik eraan doen? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen want ik wil er zo snel mogelijk vanaf!

Het is moeilijk om te zeggen waar jouw warmte-aanvallen precies vandaan komen. Oudere vrouwen hebben er vaak last van tijdens de menopauze. Misschien zijn het bij jou ook hormonen in de puberteit die de aanvallen veroorzaken. Er kan ook iets anders aan de hand zijn: een te snel werkende schildklier bijvoorbeeld of iets anders in je lichaam dat niet helemaal goed werkt. De enige die daar echt een duidelijk antwoord op kan geven, is je huisarts. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de warmte-aanvallen krijgt doordat je je in bepaalde situaties extra druk maakt of angstig wordt op plekken waar het druk is. Probeer te achterhalen of dat misschien de reden is.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: