Ik ben heel licht van huidskleur en ik gebruik meestal heel veel poeder op mijn gezicht. Alleen soms zeggen mensen dat ik te bruin ben doordat ik te veel poeder op heb. Ik heb ook wel eens foundation gebruikt, alleen valt dat nóg meer op.

Ik zou graag een iets donkere huidskleur hebben en ik vind het niet mooi als alleen mijn gezicht bruin is en de rest van mijn lichaam niet. Ik heb een keer bij een zonnestudio gevraagd hoe oud je moet zijn om onder een zonnebank te mogen en toen zeiden ze dat je 15 moet zijn, omdat je anders een grotere kans hebt op huidkanker. Ik vraag me af of je dan echt meer kans op huidkanker hebt en of er verder nog dingen zijn die ik kan doen of proberen. Een meisje van 14

Nicole Kidman en Gwyneth Paltrow zijn wereldberoemd geworden met hun bleke gezicht. Een bleke huid kan ook heel mooi zijn. Waar je in ieder geval voor moet uitkijken is dat er kleurverschil ontstaat tussen je gezicht en je hals en de rest van je lichaam. Daarom kun je ook niet zomaar een donkere foundation of poeder gebruiken, want dan maak je van je gezicht een soort masker en dat is niet mooi. Foundation en poeder zijn bedoeld om je huid te egaliseren en je er mooier uit te laten zien, niet om de kleur te veranderen. De zonnebank zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar door de uv-stralen die zowel in zonlicht als in de lampen van de zonnebank zitten, krijg je wel sneller rimpels én je kunt er later huidkanker door krijgen. Zon en zonnebank zijn dus even slecht. Je kunt daarom beter een zelfbruinende crème gebruiken. Die zorgt ervoor dat je een beetje meer kleur krijgt, maar dan zonder zon. Let wel goed op dat je de crème gelijkmatig aanbrengt en na gebruik je handen goed wast, anders krijg je bruine vlekken.

Lees ook: 15 struggles die elke bleke girl herkent