spleetje tussen tanden wittere tanden

Wittere tanden? Dat is zo mogelijk!

Het kan zijn dat je op dit moment niet tevreden bent over de kleur van je tanden en graag wittere tanden wil krijgen. Dit is hoe je dat doet!

Je kunt een set gebruiken waarmee tanden bleken thuis mogelijk is. Grote kans dat je, nadat je dit gebruikt hebt, pas écht tevreden bent met je glimlach. Toch hoef je niet per se zo’n set aan te schaffen. Je kunt namelijk ook gebruik maken van diverse tips voor wittere tanden. Benieuwd welke? Met onderstaande tips stralen jouw pearly whites binnen no time!

Vermijd dit eten en drinken 

Wil je geen vlekken op je tanden? Dan is het zeker verstandig om koffie te vermijden. Wanneer je 18+ bent is het ook verstandig om rode wijn te laten staan. Uit een onderzoek van Mark Wolff, onderzoeker aan de Universiteit van New York, blijkt dat rode wijn dé veroorzaker is van gele tanden. Er zijn nog veel meer drink- en etenswaren die je moet vermijden voor wittere tanden. Denk aan groene en zwarte thee, frisdrank, bessen, snoepgoed en paprika’s. Wanneer je deze dingen skipt, zul je dus mooiere tanden krijgen.

Lees ook: Dave Roelvink laat stralende tanden geler maken

Poets je tanden goed

Daarnaast is het ook van belang om je tanden goed te poetsen als je ze witter wil maken. Dit weet je natuurlijk al wel, maar toch wordt het tandenpoetsen vaak niet goed gedaan. Dit komt bijvoorbeeld doordat het gebit te kort gepoetst wordt. Pas na twee minuten zul je je tanden echt optimaal kunnen reinigen. Er gaan bovendien geruchten rond dat we onze tanden te veel poetsen, toch is dit niet het geval. Uit veel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we elke dag wel degelijk twee keer onze tanden twee minuten lang moeten poetsen. Door je tanden goed te poetsen zul je hiermee gingivitis voorkomen a.k.a. ontstoken tandvlees. Ook zul je oppervlakkige tandverkleuringen verwijderen, waardoor je tanden dus witter zullen worden. 

Gebruik zwarte tandpasta

Klinkt misschien gek, maar met zwarte tandpasta is het mogelijk om wittere tanden te krijgen. Charcoal tandpasta bevat actieve kool die de deeltjes absorberen die de gele verkleuring van je gebit veroorzaken. Door deze tandpasta te gebruiken zorg je ervoor dat je tanden schoner worden en tegelijkertijd worden ze ook optisch witter. Dit kan gewoon met een natuurlijke, zwarte tandpasta doordat de actieve kool een erg hoog absorptievermogen heeft. Hierdoor zal het kleurstoffen en andere giftige stoffen opnemen, wat zorgt voor wittere tanden. Je adem zal hierdoor bovendien ook een stuk frisser worden. 

Lees ook: 5 tips om te stoppen met tandenknarsen

Beeld: Barcin, Getty Images / Bron: Partnerbijdrage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen