masturberen wratten

Talk: ‘Ik heb veel wratten en pukkels’

‘Hebben jullie tips om die wratten en pukkels te camoufleren? Ik schaam me zo erg…’

Ik schaam me heel erg voor al die wratten en pukkels

Ik ben 12 jaar en heb op mijn hele lichaam wratten en pukkels. Eigenlijk schaam ik me heel erg, ik durf nergens meer heen. Mijn ouders zeggen dat ik me niet moet schamen voor mijn lichaam. Ik ga wel naar school en gebruik daarom heel veel make-up zodat je de wratten en pukkels niet ziet. En bij gym heb ik een lange broek aan, maar dat is normaal. Alleen ga ik nooit meer naar het zwembad sinds ik die wratten heb. Help me alsjeblieft, ik durf niks meer!

Anoniem

Waarom ga je niet eens naar je huisarts?

Er bestaan heel veel verschillende soorten wratten en pukkels, maar vaak is daar vrij eenvoudig iets aan te doen. Heel vaak verdwijnen ze ook vanzelf, maar als jij er heel veel hebt en je hebt er ook zoveel last van, dan is dat een goede reden om te zoeken naar een oplossing. Je huisarts kan je daarbij helpen. En zo niet, dan kan hij je doorverwijzen naar een specialist die dat wel kan.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij wratten gehad?

  • Kimberley
    Kimberley
    Reactie: Ik heb ook wratten gehad! ik ben naar de huisarts gegaan en het bleken gewoon water wratten te zijn. ik heb ze laten aanstippen en sinds dien nooit meer last van gehad, nergens meer op mijn lichaam! pukkeltjes heb ik nog steeds, maar ik merk wel dat het Minder word als ik mijn gezicht reinig (elke avond) en veel water drink! en nog een ding voor wratten! als je ze wilt voorkomen echt je Hygiƫne bij houden, je handen wassen douchen, enzv hopelijk hebben jullie er wat aan! xx
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen