Elke dag als ik mijn haren kam, zit mijn borstel vol met uitgevallen haren. Ik vind het echt vreselijk, want ik heb het gevoel dat ik kaal aan het worden ben.

Maar er is niets te zien aan mijn haar. Het is niet dun of zo en ik kan het gewoon in een staart dragen. Toch maak ik me zorgen. Hoe komt het dat ik zoveel haren verlies? Meisje dat zich zorgen maakt

Zeker als je lange haren hebt, lijkt het al snel alsof je heel veel haren verliest tijdens het borstelen. Maar als je ze zou gaan tellen, valt het vaak reuze mee. Ieder mens verliest elke dag tussen de 100 en 200 haren. En als die lang zijn, lijkt dat heel erg veel. Vaak is de haaruitval in bepaalde periodes ook erger dan in andere. Als je ongesteld moet worden bijvoorbeeld. Als je vaak een staart draagt en het elastiekje dan strak om je haar doet, kan je haar ook sneller breken en dat zie je ook in je borstel. Niets om je zorgen over te maken in ieder geval. Als je toch het idee hebt dat je er iets aan moet doen, zorg er dan voor dat je voldoende vitamine B binnen krijgt. Dat zit in volkoren producten en noten.