Nog heel even genieten van je vakantie en dan begint de school weer. Ben jij ook zo benieuwd wat je komend schooljaar te wachten staat? Check snel de grote back to school–horoscoop.

Waterman (21 januari t/m 19 februari
Dit gaat een topschooljaar worden, want jij gaat superveel nieuwe friends maken. Bovendien ben je de flirt van de school, al flirt je niet met te veel boys tegelijk. Je begint je schooljaar heel goed en haalt prima cijfers. Zet deze lijn door en laat je niet afleiden door al die hotties op je school.

Toptijd: Door een fantastische kerstvakantie knal jij aan het begin van 2017 echt keihard.

Vissen (20 februari t/m 20 maart)
Als single ga jij dit jaar een leuke boy ontmoeten in de pauze, een echte knapperd! Als je al een vriendje hebt blijft je relatie stabiel. Na de zomervakantie zijn je resultaten niet verbluffend, maar in januari ben je weer helemaal in je element. Zorg voor een goede planning en vergeet je vrienden niet, dan komt het helemaal goed.

Topdag: Op 14 januari word je heel erg verrast!

Ram (21 maart t/m 20 april)
Jij en je vriendengroep zijn onafscheidelijk van elkaar. Hoe druk jullie het ook hebben met huiswerk maken of… oeps strafwerk, jullie zien elkaar nog heel vaak. Er komt geen leuke boy op je pad dit jaar. Heb geduld, je droomprins komt vanzelf je leven in gelopen. Op school presteer jij als een echte topper! Ga zo door!

Topdag: In het voorjaar krijg jij te goede resultaten terug van je toetsweek!

Lees ook: 9 redenen om nog even te wachten met seks

Stier (21 april t/m 21 mei)
Je hecht veel waarde aan vriendschap, maar toch ga je een paar vrienden minder zien. Dat is nodig om te zorgen dat andere vriendschappen niet verwateren. Dit jaar ga jij van een superknappe leraar les krijgen. Niet kwijlen hè..! Je vindt het nog wel lastig om te kiezen tussen huiswerk maken of met vriendinnen afspreken. Het is verstandig dat je vanaf het begin je best gaat doen op school.

Toptijd: Tijdens het schoolfeest in december ga jij dansen met je crush

Tweelingen (22 mei t/m 20 juni)
Eén van je beste vriendinnen gaat je dit jaar teleurstellen. Zit er niet te lang mee en maak het snel weer goed. Het blijft bij jou stil op liefdesgebied. De jongens van school vind je niet interessant. Geen zorgen, de ware Romeo komt vanzelf op je pad! Leraren bewonderen je doorzettingsvermogen. Ook al is het taaie stof, jij zet je 100 procent in. Dit is later goed terug te zien in je resultaten.

Toptijd: Dit jaar krijg je op je verjaardag het leukste cadeau ever!

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)
In november krijgt je vriendinnengroep er een nieuwe BFF bij. Op school gaan jullie veel tijd samen doorbrengen. Probeer niet verlegen te zijn, veel jongens lijkt het leuk om een praatje met je te maken. Deins niet terug, maar pak je kansen! Je hebt een wisselend schooljaar op het gebied van resultaten.  Zet je slimme verstand in, dan komt alles goed!

Toptijd: De laatste toetsweek van dit schooljaar zou je wel eens helemaal geen onvoldoendes terug kunnen krijgen.

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)
Je hoeft niet bang te zijn dat jij je mening niet uit mag spreken bij je BFF’s. Stap eens uit je comfortzone en laat je goed horen. Cupido schiet raak dit schooljaar. Jij gaat je echte droomprins ontmoeten! Als je het goed aanpakt kan het nog wel eens eindigen in een relatie. Nog één leuke verrassing: Je gaat dit jaar bij het hoogste cijfer van de klas halen!

Toptijd: Tijdens een uitje samen met vriendinnen overwin jij je angst.

Lees ook: musical.ly:yes or no? 

Maagd (23 augustus t/m 22 september)
Jij en je friends gaan veel leuke en toffe momenten meemaken. Zorg wel dat jij je schoolwerk altijd op orde hebt voordat je afspreekt. Je komt voor een groot liefdesdilemma te staan, wees verstandig en volg je hart. Voor de goede resultaten op school ga je beloond worden.

Toptijd: Aan het einde van het schooljaar krijg je een verrassing.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)
Je grote droom komt dit jaar uit, maar je vriendschap zal hier wel onder gaan lijden. Je moet zelf afwegen of het de moeite waard is. Op je school heeft een superschattige boy een crush op jou. Na een paar signalen weet je zó wie het is. Jij kunt je steeds beter concentreren waardoor je supergoede resultaten behaalt. Hou dit vol!

Toptijd: In de kerstvakantie wordt er een date gepland met je crush.

Schorpioen (23 oktober t/m 23 november)
Zijn al je BFF’s te vertrouwen? Je komt er dit schooljaar achter wie je echte vriendinnen zijn en wie niet… Laat je vooral niet aan het lijntje houden door die superleuke boy van school, maar denk vooral aan jezelf. Je gaat goed van start na de zomervakantie. In december en januari heb je even een dip, maar dat maak je weer helemaal goed in de maand mei.

Toptijd: mei gaat de maand worden waarin je flink gaat feesten!

Boogschutter (23 november t/m 21 december)
Een goede vriendin ga je minder zien, doordat zij andere keuzes maakt in het leven. Daarentegen krijg je er wel weer een nieuwe BFF bij. Pas wel op… Iemand gaat stoken op liefdesgebied, dus wees extra alert. Het schooljaar loopt minder soepel dan verwacht. Na enkele aanpassingen ga je in december al gelijk verbetering zien.

Toptijd: In de zomermaanden ben jij heel gelukkig met je lover.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)
Kies een keer voor jezelf, in plaats van het allemansvriendje te zijn. Je beste vriendinnen raak je voorlopig niet kwijt. Je bent nooit zo van het flirten, maar oefenen baart kunst en je gaat op een date. Je goede gedrag in de les zorgt voor goede cijfers, laat je niet te veel afleiden door medescholieren.

Toptijd: Je gaat een weddenschap van een vriendin winnen tijdens een van jullie logeerpartijen. 

Test: heb jij vooroordelen?