Naar oma, naar je tante, naar de buren en misschien ook wel… naar je crush! Naast alle bezoekjes aan vrienden en familie heb jij deze vakantie natuurlijk ook superveel tijd om te daten. Check snel de leukste tips voor een date in de winter!

Naar de bios
Het is de populairste date ever en niet voor niets! In de kerstvakantie draaien er superveel leuke en romantische films in de bios. Deel een bak popcorn en leun af en toe een beetje naar hem toe. Dan zijn jullie vast zo aan het zoenen…

Schaatsen 
Wat is er nou winterser dan schaatsen? Extra bonus: bij deze date heb je excuses genoeg om hem aan te raken. Oeps! Viel je daar nu alweer?

Kerstmarkt
Dit is een tricky one, want de meeste boys zullen het niet erg waarderen als jij uitgebreid gaat shoppen op de plaatselijke kerstmarkt. Wel leuk vinden ze het om gezellig met jou een oliebol te eten en naar alle belachelijke kerstversiering te kijken.

De Winterefteling
De Efteling is altijd al superleuk, maar in de winter is-ie nog net iets romantischer dan normaal. Natuurlijk kun je gewoon in de achtbaan, maar je kunt ook samen chillen bij een vuurkorf of de oorwarmers van alle sprookjesbosbewoners bewonderen.

Het strand
Het strand is echt niet alleen leuk in de zomer. Tijdens een lange strandwandeling kunnen jullie lekker kletsen. Daarna warmen jullie natuurlijk op met warme chocolademelk met slagroom.

Lees ook: 6 redenen om niet te zoenen

Seriemarathon
Als je crush en jij van dezelfde serie houden, kunnen jullie ook een seriemarathon houden. Kruip op de bank onder een stapel dekens en kijk zo veel mogelijk afleveringen achter elkaar. Voor een extra romantisch effect zoek je een romantische of juist superenge serie uit, zodat je lekker dicht tegen hem aan kunt zitten.

Sleeën
Een dagje indoor skiën is superwinters en supergezellig, maar voor de echte romantiek ga je sleeën. Op zo’n klein zitje moeten jullie wel tegen elkaar aan zitten en natuurlijk pak jij hem stevig vast als jullie naar beneden sjezen! 

Gezelschapsspelletjes
Houd jij wel van een beetje competitie? Haal dan een flinke stapel spelletjes in huis en vecht voor eens en voor altijd uit wie de kampioen Risk, Catan of Scrabble is. 

Chocoladefonduen 
Koop fruit, koekjes en alles waarvan je denkt dat het extra lekker is met een laagje chocola en ga met je lover gezellig chocoladefonduen. Durven jullie elkaar een hapje te voeren?

Karten
Ben je meer het type voor een wat ruigere date? Ga dan samen karten. Samen scheuren jullie door de bochten en natuurlijk maak jij hem keihard in! Woon je in de buurt van Den Haag? Dan kun je deze date ook een winters tintje geven door te gaan ijskarten. Dat is precies hetzelfde als gewoon karten, maar dan, jawel, op het ijs. 

Lees ook: 10 dingen die hem niets kunnen schelen (terwijl jij denkt van wel)