Ein-de-lijk is het dan zo ver: je crush en jij gaan een romantisch avondje uit. Natuurlijk vinden jullie elkaar al leuk en knapt hij echt niet zomaar op jou af, maar er zijn toch een paar dingen die je beter niet kunt doen tijdens een eerste date…

#1. Bellen met je BFF’s
Natuurlijk wil jij je BFF alles vertellen over je date, maar dat betekent niet dat je dat ook tijdens het afspraakje zelf moet doen… Jij wilt toch ook dat hij jou al zijn aandacht geeft?

#2. Over je ex praten
Je kunt best zeggen dat je al een keer een relatie hebt gehad, maar je crush zit er echt niet op te wachten dat je elke zin begint met ‘maar mijn ex zei altijd…’ of ‘met mijn ex deed ik altijd…’

#3. Te veel hard to get spelen
Deze tip kom je overal tegen, maar in de praktijk kan hard to get spelen ook tegen je werken. Hoe kan hij weten dat je hem eigenlijk onwijs leuk vindt als jij een ijskonijn speelt?

#4. Met een andere jongen flirten
Je ziet de hunk van de eeuw… en het is niet je date. Die valt eigenlijk nogal tegen, want hij verveelt je al een halfuur met een verhaal over zijn verzameling colaflesjes. Helaas, hoe jammer ook, het is echt not done om tijdens een date met iemand anders te flirten.  

Lees ook: 6 redenen dat je niet op tweede date met hem moet gaan

#5. Alleen over jezelf praten
Je wilt elkaar leren kennen. Dat betekent dat je niet de hele avond alleen over jezelf kunt praten. Hoe weet je dan of hij echt leuk is?

#6. Praten over dingen die hem niet interesseren
En toen zei Jasmijn dus tegen Puck dat ik had gelogen tegen Lynn, maar ik had alleen tegen Sanne gezegd dat zij Jesse ook leuk vindt.’ Volg jij het nog? Hij waarschijnlijk ook niet meer. Jouw BFF’s zijn voor jou heel interessant, maar op een date is het handiger om niet té gedetailleerd in de gossip te duiken.

#7. Kleding dragen waarin je je niet prettig voelt
Een paar killer heels staat heel indrukwekkend, maar dan moet je er wel op kunnen lopen. Tenzij je indruk wil maken door de hele avond te struikelen, is het slimmer om gewoon je oude vertrouwde All Stars aan te trekken. Hij vindt je in je alledaagse kleding vast ook prachtig, anders zouden jullie niet op date gaan.

Lees ook: Waar praat je over tijdens een eerste date?

#8. Overdrijven
Tijdens een date is het heel verleidelijk om jezelf net iets interessanter voor te doen dan in werkelijkheid. Het is alleen niet zo heel verstandig, want als jullie eenmaal iets hebben, komt hij er toch wel achter dat je gewoon bij Albert Heijn werkt en niet de hele wereld rondvliegt als topmodel.

#9. Een te lange date plannen
Eerst gaan jullie uit eten, dan naar de bioscoop en tot slot maken jullie een wandeling door het park. Zucht, jullie zijn zó romantisch. En dan ontdek je tijdens het eten dat jullie helemaal niet bij elkaar passen. Shit! Dat worden nog vier lange uren… Het is dus slimmer om een eerste date niet al te lang te laten duren. Als jullie elkaar echt leuk vinden, zien jullie elkaar vanzelf langer.

#10. Beginnen over jullie liefdestattoo
… of over jullie zes toekomstige kinderen en drie golden retrievers. Waarschijnlijk is hij daar op dit moment nog niet helemaal aan toe en zeg nou zelf: zo gek is dat toch niet?

Lees ook: What to do op de eerste date?