Dat je door je clitoris te strelen een superlekker gevoel kunt krijgen, dat wist je waarschijnlijk al wel. Maar wist je ook dat je klaar kunt komen als je al hersendood bent? Check snel meer dingen die je nog niet wist over een orgasme!

#1. Een orgasme duurt gemiddeld 20 seconden

In dit geval hebben de varkens het toch echt beter dan mensen. Hun orgasme kan wel 30 minuten duren, terwijl de meeste mensen het met 20 seconden moeten doen.

#2. Je kunt het in je hele lichaam voelen

Je orgasme voel je meestal in je schaamstreek, buik en onderrug, maar dat wil niet zeggen dat het daarbij blijft. Sommige vrouwen kunnen een ‘superorgasme’ krijgen, dat ze voelen op gekke plekken als hun ellebogen en knieën. Juist…

#3. Mannen komen vaker klaar dan vrouwen

Of dat zeggen ze tenminste. In een enquête zei bijna de helft van de mannen elke dag klaar te komen, terwijl van de vrouwen maar 15% elke dag klaar zou komen.

Lees ook: 8 dingen die je nog niet wist over je clitoris

#4. Klaarkomen is goed tegen pijn

Masturberen geeft niet alleen een fijn gevoel, het is ook nog eens goed voor je! Uit onderzoek is gebleken dat orgasmes pijn, krampen en stress kunnen verminderen. Als dat niet fijn is…

#5. Klaarkomen zou helpen tegen de hik

Tja, het proberen waard, toch?

#6. Je kunt een orgasme krijgen als je al hersendood bent

Een orgasme ontstaat doordat je lichamelijk opgewonden raakt. Door je geslachtsdelen te stimuleren, bijvoorbeeld door ze te strelen, raak je opgewonden en kun je klaarkomen. Dat signaal van je geslachtsdelen is zo sterk dat je zelfs klaar kunt komen als je al hersendood bent. Wow! Toch is het wel belangrijk dat je lekker ontspannen bent tijdens de seks of het masturberen, want hoe relaxter jij je voelt, hoe makkelijker je klaarkomt en hoe fijner je orgasme voelt.

Lees ook: 13 dingen die je nog niet wist over je vagina

#7. Meiden met een positief zelfbeeld hebben betere orgasmes

Als jij tevreden bent over je uiterlijk en geslachtsdelen, heb je volgens sommige onderzoeken een prettiger orgasme dan wanneer je ontevreden bent over jezelf. Time to love yourself!

#8. Je kunt klaarkomen in je slaap

Je wist vast wel dat jongens een natte droom kunnen krijgen en dat dit dan eigenlijk een orgasme in hun slaap is, maar wist je dat ook girls klaar kunnen komen in hun slaap? Het gebeurt wel veel minder vaak dan bij boys.

#9. Een klein deel van de vrouwen kan geen orgasme krijgen

Maar no worries, het gaat echt maar om een héél klein deel van de vrouwen. Als jij niet meteen de eerste keer klaarkomt, betekent dat waarschijnlijk vooral dat je nog moet ontdekken wat je echt fijn vindt. Experimenteer lekker door en dan komt het vast goed.

#10. Van een orgasme word je praterig

Na een orgasme komt in je brein het stofje oxytocin vrij, dat ervoor zorgt dat je relaxed en kletserig wordt.

Lees ook: Alles over… masturberen