Ben je helemaal crazy about een boy, maar durf je hem echt niet aan te spreken? Check dan deze tien superhandige manieren. Wedden dat het nu wel lukt?

#1. Geef hem een complimentje

Jij kent je crush als de beste en merkt het meteen als hij iets nieuws aan heeft. Die nieuwe sportschoenen vielen je meteen op toen hij de klas binnenliep en daar kun je mooi gebruik van maken! “Hé Thijs, heb je nieuwe schoenen? Superleuk!”

#2. Luister af

Houd je oren open en luister gesprekken af die hij voert met zijn friends. Hoor je iets waar je over mee kunt praten? Jump in! Wedden dat-ie dat cool vindt?

#3. Lach om zijn grapjes

Is hij de grootste grappenmaker die je kent? Dan mag je af en toe best om zijn grapjes lachen, ook al was het grapje niet tegen jou bedoeld. Weet-ie gelijk dat je af en toe meeluistert.

#4. Ask him

Het huiswerk van vandaag heb jij gewoon in je schrift geschreven, maar het is wel een supermooie smoes om het hem te praten, hihi.

Lees ook: 5 redenen waarom hij niet reageert als je appt

#5. Maak groepjes

Werken jullie op school vaak in groepjes? Zorg dan dat je bij hem zit. Dit kun je het beste gewoon aan hem vragen. Een boy voelt zich vaak gevleid als hij gevraagd wordt om samen te werken. Ja heb je en nee kun je krijgen! Take the risk!

#6. Voeg hem toe

En dan hebben we het niet alleen over Facebook. Voeg hem toe op Insta, Snap, WhatsApp en gewoon op alles wat je hebt. Daar voeg je toch iedereen op toe die je kent, dus waarom hem niet?

#7. App hem

Via WhatsApp is het veel makkelijker om tegen hem te praten. Je ziet zijn reactie niet en een appje is zo verstuurd. Begin met onschuldige gesprekken. Als je steeds meer met hem begint te praten, kunnen jullie het over persoonlijke dingen hebben.

Lees ook: 10 gekke dingen die met je lichaam gebeuren als je zoent

#8. Stuur selfies

Je Snaps stuur je naar iedereen, maar naar hem stuur je alleen af en toe een supermooie selfie. Misschien stuurt-ie er wel een terug!

#9. Toon interesse

Weet je alles over zijn hobby’s en privéleven? Maak hier dan gebruik van. Weet je dat hij twee superlieve katten heeft? Vraag hier dan naar. Hij vindt het alleen maar leuk als je interesse toont.

#10. Durf verder te gaan

Heb je al deze tips al toegepast? Durf dan verder te gaan. Vraag hem voor het schoolfeest of bied aan om een keer samen te chillen. Je kunt het altijd proberen!

Lees ook: 5 manieren om te flirten via Snapchat