Je weet echt zeker dat bae en jij een match made in heaven zijn. Eén probleempje: je lover to be weet dat nog niet en jij vindt het veel te eng om een move te maken… Met deze tips komt het helemaal goed!

#1. Gebruik social media
Waarom zou je jezelf stamelend gaan voorstellen als je ook een eerste move kunt maken via social media? Verzin een leuke vraag en stuur een berichtje!

#2. Vertel je friends dat je een move gaat maken
Soms helpt het om aan iedereen te vertellen dat je een move gaat maken. Doordat zij ernaar vragen, push jij jezelf om echt iets te doen.

#3. Maak het jezelf makkelijk
Voel jij je comfortabeler als je bestie erbij is? Sleep haar dan gewoon mee! Het allerbelangrijkst is dat jij je lekker voelt. Zet dus geen speciale acties op touw, maar blijf zo veel mogelijk in je comfort zone.

Lees ook: 10 tekenen dat hij met je flirt

#4. Klets met andere mensen
Als je shy bent, vind je het waarschijnlijk al best heftig om überhaupt te praten met mensen die je niet kent. Goed nieuws! Dat kun je oefenen. Van de caissière tot die klasgenoot die je eigenlijk nooit spreekt: maak eens een praatje. Dan vind je dat in elk geval niet meer eng.

#5. Bedenk wat je favo filmpersonage zou doen
Voel jij je altijd mega awkward als je een move probeert te maken? Dan kan het helpen om te bedenken wat iemand anders zou doen. Hoe zou je idool dit aanpakken? Doe dat gewoon na! Op deze manier creëer je een beetje afstand tussen jezelf en je ‘personage’. Wedden dat je het zo veel minder eng vindt?

#6. Maak het niet te groot
Als je naar films kijkt, lijkt flirten misschien een hele gebeurtenis, maar in de praktijk kun je het best iets subtieler aanpakken. Je hoeft niet meteen te knipogen, lachen en dubbelzinnige opmerkingen te maken. Gewoon een keer gedag zeggen is een prima eerste stap.

Lees ook: 7 flirttips voor op school

#7. Maak oogcontact
Waarschijnlijk doe je al niets liever dan naar je lover to be staren en daar kun je mooi mee doorgaan, want oogcontact is een hartstikke duidelijk flirtsignaal! Dat je rood wordt, is helemaal niet erg. Waarschijnlijk vindt je crush dat alleen maar cute én je laat meteen zien dat je een beetje in love bent.

#8. Praat over iets wat je leuk vindt
Praten met je crush is al eng en als je dan ook nog eens op zoek moet naar een onderwerp, wordt het alleen maar enger. Praat daarom over iets waar je niet te veel over na hoeft te denken. Het huiswerk voor aardrijkskunde of dat feestje komend weekend, bijvoorbeeld. Als jij je dan helemaal oké voelt, kun je altijd nog de volgende stap zetten.

#9. Accepteer dat het soms een beetje awkward is
Het is toch juist wel schattig als jullie allebei knalrood worden? En als je bae stom reageert, terwijl jij iets liefs zegt, weet je in elk geval zeker dat dit niet de ware is. Next please!

#10. Wees duidelijk
Wist je dat maar 36% van de vrouwen en 18% van de mannen het doorheeft dat er met ze wordt geflirt? Je mag dus best obvious laten blijken dat je wat meer wilt dan vriendschap. Vind je het eng om dat face to face te doen? Een romantisch appje doet ook wonderen…

Lees ook: 12 appjes die werken als je een crush hebt