Oh oh, het einde van het jaar nadert en je bent nog steeds niet op een date geweest met jouw crush. Iedere keer als hij langsloopt, smelt je, maar hem aanspreken durf je niet. Wil jij je crush nog voor 2017 versieren? Volg dan deze tips.

1. Stalk op social media
Heeft je crush social media zoals Instagram of Snapchat? Volg hem dan! Like af en toe een foto en laat een reactie achter. Zo weet hij wie je bent en neemt hij vast ook bij jou een kijkje. Een beetje stalken mag best. Pas wel op dat je niet die ene foto van 58 weken geleden liket!

2. Laat jullie wegen kruisen
Kom hem ‘per ongeluk’ overal tegen. Natuurlijk is hier wat uitzoekwerk voor nodig. Wanneer heeft hij les en waar? Wanneer je dit weet, is het heel makkelijk om een keer tegen hem op te lopen. Zo onthoudt hij jouw gezicht zeker!

3. Scoor zijn nummer
Begin een gesprek met hem via zijn sociale media en zorg ervoor dat jullie elkaar zo veel te vertellen hebben dat het eigenlijk irritant wordt om het via Snapchat te doen. Vraag hem om zijn nummer, dat geeft hij je dan vast!

4. Gebruik pauzes
Geen pauze in jullie beginnende relatie natuurlijk, maar de pauze op school. Het perfecte moment om uitgebreid met hem te kletsen. Vergeet niet ondertussen ook je boterhammen op te eten. Zo’n rommelende maag in de klas is niet zo heel aantrekkelijk.

5. Geef hints
Je wilt natuurlijk heel graag met hem op een date. Hoe doe je dat? De meeste mensen vinden dat een jongen je uit hoort te vragen, maar dit hoeft helemaal niet. Vraag hem gewoon of hij een keer met je af wil spreken en laat hem kiezen wat jullie gaan doen!

6. Date
De date fase is aangebroken. Je kunt allerlei leuke dingetjes doen zoals naar de bios of lekker uit eten. Kleed je leuk aan en dan komt die date zeker goed! Zorg ervoor dat je niet teveel praat, maar natuurlijk ook niet heel de avond zwijgt. Awkward stiltes zijn niet goed.

7. Ga schaatsen
Het is tijd voor je tweede date. Ga schaatsen! Kun je dat niet? Geen probleem, jouw crush kan je vast helpen. Lekker hand in hand over de schaatsbaan. Oh en als je valt, doe het dan in zijn armen. Hoe romantisch is dat!

8. Kijk samen films
Al die romantische kerstfilms wil je natuurlijk het liefst met jouw crush kijken. Vraag hem gewoon! Maak er een gezellig avondje van met lekker drinken en een grote zak chips. Stuur je ouders weg, zodat je de hele avond met zijn tweetjes bent.

9. Flirten maar!
Flirt erop los via WhatsApp. Stuur lieve appjes en leuke emoticons. Laat hem weten dat je de dates erg leuk vond!

10. Vier samen Oud & Nieuw
5, 4, 3, 2, 1… Happy Newyear! Het perfecte moment om jouw crush een zoen te geven om klokslag twaalf uur. Een spetterend begin van 2017. Is je crush toch niet in de buurt? Vergeet dan niet om hem meteen na twaalf uur een lief berichtje te sturen. 

Lees ook: 8 tips om efficiënter te leren