zus aandacht verliefd op vriendin verlegen flirten girls nicht irritante vriendin

10 tips om te flirten als je erg verlegen bent

Je vriendinnen hoor je vaak over flirten en hoe ze met leuke boys in contact komen. Dat wil jij ook wel! Alleen ben je erg shy… Hoe flirt je nou als je een verlegen girl bent? Check hier 10 tips die je op weg kunnen helpen.

Je vriendinnen hoor je vaak over flirten en hoe ze met leuke boys in contact komen. Dat wil jij ook wel! Alleen ben je erg shy… Hoe moet je flirten als je nou een verlegen girl bent? Check hier 10 tips die je op weg kunnen helpen.

#1. Begin met flirten via je computer of telefoon

Het is vaak veel makkelijker om via de telefoon of computer te flirten, vooral in het begin als je iemand nog niet zo goed kent. Je bent lekker anoniem en je kunt rustig nadenken voordat je antwoord geeft. Dat kan in real life niet, als je even niet weet wat je terug moet zeggen. Het is een goede manier om je eerste stapjes op het gebied van flirten te zetten. Je begint je al snel meer comfy te voelen en je kunt dan uiteindelijk face-to-face flirten.

#2. Oogcontact

Je wilt graag de eerste stap zetten, maar wilt niet desperate overkomen. Er is een eenvoudige move die zelfs de meest verlegen meisjes aandurven. Het is ideaal als je graag de eerste stap wil zetten met flirten. Maak oogcontact met je crush, maar probeer niet meteen weg te kijken. Maak voor een paar seconden oogcontact, lach naar hem en kijk dan weg. That’s it! De smile maakt duidelijk dat je graag met hem wilt flirten en praten.

#3. Maak je niet druk om subtiele aanrakingen

Yes, het is je eindelijk gelukt om met je crush aan de praat te komen! Maar je hebt overal gelezen dat je je crush ‘subtiel’ aan zou moeten raken tijdens jullie gesprek. Maar weet je wel hoe moeilijk dat is voor een verlegen girl? Je kunt ook met die leuke boy flirten zonder dat je hem aan hoeft te raken. Stress er niet over en praat gewoon gezellig met hem zonder je druk te maken over dingen die je zou ‘moeten’.

#4. Zorg dat je tijdens het flirten met een vriendin bent

Samen met een vriendin met je crush praten geeft je misschien wel meer zelfvertrouwen. Zij geeft je steun en daardoor gaat het praten makkelijker. Bovendien voelt het zo minder als flirten, waardoor je minder druk voelt. Zorg ervoor dat je BFF weet dat je graag met je crush wilt flirten, zodat ze je kan helpen.

#5. Stel vragen aan hem

Een easy manier om een gesprek te beginnen en te flirten is vragen stellen. De meeste boys vinden het leuk om over zichzelf te praten. Hij zal het dus geweldig vinden als jij hem vragen stelt. Je kunt naar hem luisteren en op hem reageren. En je hoeft zelf niet extreem veel te kletsen. Stel hem bijvoorbeeld vragen over zijn hobby’s of vrienden.

#6. Be yourself

Je wilt graag jezelf blijven, ook al ben je hartstikke nerveus. Probeer wel over onderwerpen te kletsen die je leuk vindt. Want als je over iets gaat meepraten waar je geen verstand van hebt, val je zo door de mand. En anders kun je het altijd nog over school, zijn friends of desnoods het weer hebben.

#7. Accept je shyness

Je bent een tikkeltje verlegen en zal waarschijnlijk nooit een uitbundige flirty girl worden die je overal bovenuit hoort schreeuwen. En dat is ook helemaal niet erg, het belangrijkste is dat je jezelf blijft. Verlegen girls kunnen ook flirten op hun eigen manier.

#8. Gebruik humor

Samen lachen is een van de beste manieren om te flirten. Vertel hem bijvoorbeeld een mop of iets grappigs dat je hebt meegemaakt. Door te lachen zul je je al snel op je gemak en comfy voelen.

#9. Houd het gesprek open

Zodra je door hebt dat het gesprek een beetje vastloopt, is het verstandig om weg te lopen. Zeg bijvoorbeeld dat je het leuk vond om met hem te kletsen, maar dat je nu echt weg moet en hem snel weer spreekt. Zo houd je de mogelijkheden open voor een volgend gesprek. En door op tijd weg te gaan zodra het gesprek stil valt, voorkom je awkward situaties. De volgende keer hebben jullie vast weer genoeg gespreksstof!

#10. Smile!

Glimlachen is heel belangrijk bij het flirten. Als je niet lacht en je kijkt een beetje sip, dan kom je al gauw over alsof je niet geïnteresseerd in hem bent. Je hoeft niet de hele tijd een overdreven glimlach op je gezicht geplakt te hebben, maar wees je bewust van je gezichtsuitdrukkingen.

Lees ook: 15 dingen die je nooit moet doen tijdens het flirten

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij iets aan deze tips?

Gerelateerde artikelen