liefdesverdriet ex maagd

10 tips tegen liefdesverdriet

Als je liefdesverdriet hebt kun je je niet voorstellen dat je je ooit weer happy zult voelen… Met de volgende tips maak je het jezelf in elk geval iets makkelijker.

Als je liefdesverdriet hebt kun je je niet voorstellen dat je je ooit weer happy zult voelen… Met de volgende tips maak je het jezelf in elk geval iets makkelijker.

#1. Laat die tranen maar gaan

Door te huilen krijg je je ex niet terug, maar het lucht wel ontzettend op. Je moet maar zo denken: als je je tranen opkropt blijf je met het rotgevoel zitten, als je ze laat gaan vloeit ook een stukje verdriet weg. Dus jank er maar lekker op los!

#2. Praat met anderen over je liefdesverdriet

Probeer je niet groot te houden tegenover anderen. Je wil misschien stoer overkomen door te zeggen dat je je door die sukkel niet van de kaart laat brengen, maar je mag best laten zien dat je je rot voelt. Bedenk dat iedereen wel eens in een dip zit, dus daar hoef je je niet voor te schamen. Zet je trots opzij en vertel je vrienden en familie dat je je rot voelt, zodat ze je kunnen steunen.

#3. Houd een dagboek bij

Ben jij niet zo’n prater? Geen probleem, want daarvoor zijn pen en papier uitgevonden. Schrijf je gevoelens op; je zult zien dat je het verdriet van je afschrijft. Over een tijdje kun je je schrijfsels nog eens doorlezen en misschien kun je er dan zelfs om lachen!

#4. Vergeet niet dat jij een hele leuke girl bent

Dat hij/zij het uitmaakt betekent niet dat jij niet leuk, mooi, lief of grappig genoeg bent. Jouw ex is toch ook verliefd op je geworden? Jullie passen gewoon niet bij elkaar, that’s it.

#5. Maak een lijstje

Als je liefdesverdriet hebt, heb je vaak de neiging om de boy/girl in kwestie te romantiseren. Maak daarom een lijstje met al zijn/haar negatieve eigenschappen en lees dit door, zo vaak je wilt. Je zult dan zien dat jouw ex niet perfect is. Misschien ben je dan juist wel blij dat je van hem/haar verlost bent…

#6. Vermijd contact

Je hoopt misschien dat het weer goed komt door je ex nog zo vaak mogelijk te zien en je dan zo leuk mogelijk voor te doen. Maarruh… zo maak je de kans dat je weer teleurgesteld wordt alleen maar groter. Houd de eer aan jezelf en blijf zoveel mogelijk uit zijn/haar buurt. Op deze manier kun je jouw ex ook het best vergeten. Wis zijn/haar nummer uit je telefoon en vermijd de plekken waar je grote kans hebt je ex tegen het lijf te lopen. Als je over hem/haar heen bent, kunnen jullie best wel weer vrienden worden, maar eerder niet.

#7. Stop herinneringen weg

Er zijn vast veel dingen die je aan hem doen denken, zoals foto’s, briefjes en cadeautjes die je van jouw ex hebt gekregen. Stop alles zo ver mogelijk weg, het liefst op de bovenste plank helemaal achterin je kast. Dan word je daar voorlopig niet mee geconfronteerd. Opgeruimd staat netjes!

#8. Ga leuke dingen doen

Ga lekker met je vriendinnen shoppen, houd een filmavondje, ga stappen, kies een nieuwe hobby of doe iets anders leuks. Het kan zijn dat je hier eerst niet zoveel zin in hebt, maar zet je eroverheen. Let maar op: je hebt hem/haar helemaal niet nodig om het naar je zin te hebben.

#9. Hang een foto van je ex op een dartbord

Het is altijd leuk om met pijltjes op je ex te gooien. Gooi je frustratie er lekker uit, dat zal behoorlijk opluchten. Misschien heeft je bestie wel zin om mee te doen… Wel goed mikken, hè?

#10. Verwen jezelf

Wat kun je het beste doen als je liefdesverdriet hebt? Precies! Jezelf eens flink verwennen. Breng een bezoek aan de kapper voor een hippe coupe, trakteer jezelf op een lekker stuk chocolade, of sprint naar de winkel voor een gave outfit. Je bent het waard!

Beeld: 123RF

Lees ook:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat doe jij als je liefdesverdriet hebt?

  • tessie
    Tessa Van Doorn
    Reactie: Ookal lijkt het niet zo, maar zelfs met liefdesverdriet, er is altijd weer een nieuwe kans om verliefd te worden. Ik heb ook een gebroken hart gehad, en dacht dat hij de ware voor me was, totdat hij me compleet liet zitten en toen hij terug was niet eens heel enthousiast om me weer te zien. Daarna ben ik weer verliefd geworden op een ontzettend leuk persoon, zelfs 10 keer leuker dan de persoon ervoor, waarvan ik dacht dat hij me soulmate was. Zo zie je maar weer dat liefde blind maakt.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen