Ga jij binnenkort voor het eerst op date met de boy van je dromen? En ben jij megazenuwachtig? Nergens voor nodig, want met deze tien tips voor een geweldige date gaat het helemaal goed komen!

#1. Doe iets leuks
En dan bedoelen we niet de hele middag shoppen, omdat jij dat wilt. Doe iets wat jullie beiden leuk vinden, zoals een film kijken in de bios of ergens een lekker hapje eten.

#2. Bedenk van tevoren wat jullie gaan doen
Hoe weet je nou wat je aan moet trekken als je geen idee hebt wat jullie gaan doen? Straks gaan jullie survivallen en dan kom jij in een jurkje met hakken. Oeps… Verzint hij de date? Vraag dan even of je rekening moet houden met je kleding.

#3. Ga met eigen vervoer
Op een date leer je elkaar goed kennen. Het is dus mogelijk dat je er dan pas achterkomt dat hij helemaal niet zo leuk is als je dacht. Als je er met eigen vervoer bent gekomen, kun je ook weer terug wanneer jou dat uitkomt, slim!

Lees ook: 5 tekenen dat je nu moet stoppen met daten

#4. Neem money mee
Het is natuurlijk superlief en cute als hij alles voor je betaalt, maar hier kun je niet vanuit gaan. Neem daarom altijd voldoende geld mee, zodat je niet in de problemen komt.Β 

#5. Do not overdress
Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat jij je favo outfit aantrekt. Superleuk, maar houd het wel netjes (lees: niet te bloot). Je hoeft je echt niet anders voor te doen dan je bent, want hij vindt jou niet voor niets leuk!

#6. Draag geen hele hoge hakken
Tsjah… Het is gewoon supergΓͺnant als je valt op je eerste date! En pijnlijke voeten helpen ook niet mee.

#7. Kies een goed restaurant uit
Sushi is natuurlijk supermega lekker, maar niet zo charming om op je eerste date te eten. Kies een eettent uit die jullie allebei lekker vinden en maak het jezelf niet te moeilijk (en te duur).

Lees ook: 5 manieren om te flirten via Snapchat

#8. Laat hem ook aan het woord
Van de zenuwen ga je misschien superveel kletsen, maar vergeet niet dat hij ook een mond heeft. Het zou jammer zijn als je aan het einde van de avond niets over hem weet, omdat je de hele tijd zelf bleef ratelen.

#9. Zorg voor een goede adem
Neem pepermuntjes of kauwgom mee, zodat jouw adem tiptop in orde is. Dit is altijd handig voor als-ie je gaat zoenen of als jullie superdicht bij elkaar zitten.

#10. Doe niets wat je niet wilt
Wilt hij een stapje verder gaan dan zoenen, maar ben jij daar nog echt niet klaar voor? Doe het dan niet! Als hij echt een lief vriendje is, respecteert hij jouw keuzes en gaat hij pas verder als jij daar ook klaar voor bent.

Lees ook: 10 manieren om een gesprek te beginnen met je crush