Kriebels in je buik, stotteren en trillende handjes… Wie kent dit gevoel niet?! Je eerste date met een jongen kan scary zijn. Maar maak je geen zorgen, met deze tips laat je een onvergetelijke indruk achter!

Tip 1: ‘BEEP’
Jullie zitten lekker te kletsen, hoor je opeens jouw Whatsapp afgaan! Het is heel irritant als jullie steeds worden gestoord tijdens gesprekken. Zet daarom je telefoon op stil, maar zorg wel dat belangrijke belletjes toch door kunnen komen.

Tip 2: geen eindeloos gezeur
Eigenlijk geldt deze regel in elke situatie wel: klaag niet de hele tijd! Je date voelt zich niet op z’n gemak als je elk klein dingetje als minpuntje ziet. Hij kan het gevoel krijgen dat hij de date niet goed heeft gepland en jij het helemaal niet naar je zin hebt.

Tip 3: luister naar hem
Net zoals jij het fijn vindt als hij echt naar jou luistert, wil hij dit ook van jou. Probeer te onthouden wat hij belangrijk vindt en toon interesse door bijvoorbeeld vragen te stellen.

Tip 4: let op de tijd
Je eerste indruk moet goed zijn, dus kom niet te laat. Het is niet leuk voor je date om lang te moeten wachten.

Tip 5: houd het luchtig
De eerste date is de eerste stap om elkaar te leren kennen. Vertel niet meteen je levensverhaal, maar praat over makkelijke onderwerpen en ontdek welke dingen jullie gemeen hebben.

Tip 6: comfy outfit
Draag iets waar jij je lekker en speciaal in voelt! Doe niet die coole nieuwe pumps aan als je die nog niet hebt ingelopen. Het zou vervelend zijn als je halverwege je romantische date niet meer normaal kunt lopen. Alhoewel, dat is wel een reden om je knappe date vast te houden als ondersteuning!

Tip 7: wees jezelf!
Het is logisch dat je zenuwachtig bent, maar probeer rustig te blijven. Hij wil niet voor niets een date met jou! Neem de tijd om rustig te praten, maak oogcontact en durf vragen te stellen.

Tip 8: eerlijkheid duurt het langst
Misschien klinkt het een beetje oubollig, maar er zit zeker een kern van waarheid in! Je kan het gevoel hebben dat je je leven mooier moet voorstellen, maar dat zal je uiteindelijk tegenwerken. Stel je voor dat hij je vriendje wordt en je verstrikt raakt in je leugens. Wat dan?

Tip 9: vermijd praten over je ex
Praat niet eindeloos door over je ex-boyfriend. Er is een reden waarom hij deel uitmaakt van je verleden en niet je toekomst. Je bent op date om deze jongen te leren kennen en dat gaat niet lukken als je over je ex praat.

Tip 10: vervolgdate
Was de date een succes? Top! Stuur hem een appje waarin je vertelt dat je het gezellig vond. Wie weet heb je binnenkort een tweede date!