Yes, je hebt het nummer van je crush gescoord. Nu kun je ein-de-lijk aan die versierpoging via WhatsApp beginnen. Maarre… hoe doe je dat eigenlijk? Met deze tips of course!

#1. Zorg voor een knaller van een opening
Ken je die gesprekken dat jij begint met ‘hoi’, de ander braaf ‘hoi’ terugzegt, jij vraagt hoe het gaat, de ander ‘goed’ zegt en het dan stil wordt? Dat komt doordat de opening niet echt spectaculair was. Bedenk dus iets flitsenders. Het hoeft echt niet meteen helemaal crazy te zijn, maar iets à la: ‘jij bent precies degene die ik nodig hebt’ met daarna een vraag over je huiswerk/sport/cavia, triggert je lover to be waarschijnlijk net iets meer dan alleen ‘hoi, hoe gaat het?’

#2. Maak een grapje
Een goede grap trekt de aandacht. Je hoeft niet de clown uit te hangen, maar speelse opmerkingen doen het altijd goed én zijn superhandig om te flirten, omdat je altijd kunt doen alsof je het niet zo serieus bedoelde.

#3. Toon belangstelling
Onthoud wanneer je crush iets belangrijks te doen heeft en vraag hoe het ging. Zo laat je zien dat je echt geïnteresseerd bent.

#4. Zorg voor een set reservevragen
Niets zo vervelend als een gesprek dat na twee zinnen al doodloopt. Zorg daarom voor een flinke set vragen. Tip: om uitleg vragen werkt altijd. Niet dat jij precies wilt weten hoe de spelregels van volleybal zijn, maar als dat een gesprek oplevert, kun je er altijd even naar informeren, toch?

Lees ook: 5 tekenen dat hij met je flirt

#5. Word niet te needy
Iemand die je de hele dag bestookt met appjes? Dat is een stalker, geen lover in spe, toch? Perk je hoeveelheid berichten daarom een beetje in. Elke vijf minuten een berichtje is echt niet nodig, tenzij jullie een awesome gesprek hebben.

#6. … maar duik wel regelmatig op
Je hoeft niet permanent te praten met elkaar, maar het is wel handig om regelmatig op WhatsApp te zijn. Zo blijft er een beetje vaart in jullie gesprekken.

#7. Begin over de liefde
Je hoeft niet meteen een hele liefdesverklaring te typen, maar je kunt wel hinten. Vraag bijvoorbeeld of je crush toevallig iemand leuk vindt en met welke letter haar naam begint.

#8. Geef complimentjes
‘Leuke foto’, ‘mooie trui’, ‘oh, jij bent echt zo grappig’ doen het allemaal prima. Iedereen vindt het leuk om complimentjes te krijgen, dus je crush vindt jou vast ineens veel leuker als jij ze ook uitdeelt. Doe het wel oprecht, fake complimentjes vindt niemand leuk.

Lees ook: 10 tekenen dat hij met je flirt

#9. Probeer eens een kusje
Een kus-emoticon maakt pretty clear wat je bedoelt. En als het toch niet helemaal goed valt, kun je altijd nog zeggen dat je je vergiste, omdat je ook altijd kusjes stuurt naar je BFF.

#10. Houd het luchtig
Zware gesprekken over eeuwigdurende relaties kunnen een tikje afschrikken, dus je kunt beter beginnen met iets luchtigers als ‘wat vind jij van de aardrijkskundedocent?’

#11. Vertel iets leuks over jezelf
Alleen vragen stellen zorgt wel voor een gesprek, maar het geeft je niet echt de kans om te laten zien dat jij ook de moeite waard bent (behalve dan als luisterend oor). Vertel daarom ook af en toe iets leuks voor jezelf.

#12. Stel voor om samen iets te gaan doen
Kletsen jullie gezellig samen? Dan is het tijd voor the next step! Toevallig heb jij twee kaartjes voor de bios liggen. Tja, dan moeten jullie wel samen naar de film, toch?

Lees ook: 7 flirttips voor op school