eerste zoen seks zoenen vreemdgegaan tongen tongzoen

13 dingen die je nog niet wist over zoenen

Een dikke smakkerd, kussen, french kissing en tongzoenen: deze woorden voor zoenen ken je vast wel. Maar wist je dat de wetenschappelijke term voor zoenen ‘philematology’ is? Dat klinkt toch een stuk minder leuk! Lees hier nog meer leuke weetjes over zoenen.

Een dikke smakkerd, kussen, french kissing en tongzoenen: deze woorden voor zoenen ken je vast wel. Maar wist je dat de wetenschappelijke term voor zoenen ‘philematology’ is? Dat klinkt toch een stuk minder leuk! Lees hier nog meer leuke weetjes over zoenen.

#1. Endorfine

Bij het zoenen komen de stofjes endorfine en oxytocine vrij, die ervoor zorgen dat we ons happy voelen en minder gestrest.

#2. Betere relatie

Veel kussen is goed voor je verkering. Volgens onderzoeken zouden stelletjes die veel zoenen een betere relatie hebben.

#3. Rechtsaf

Twee derde van de mensen buigt hun hoofd naar rechts als ze zoenen. Het blijkt dat de meeste mensen een voorkeur hebben voor rechts.

#4. Living long

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die veel kussen over het algemeen langer leven.

#5. Twee weken

In je leven breng je ongeveer twee weken lang zoenend door. Wow!

#6. Cultuur

Niet in alle culturen is het de gewoonte om elkaar te kussen. Europese wereldreizigers introduceerden het toen ze de wereld ontdekten. In sommige culturen wrijven mensen hun neuzen tegen elkaar en ruiken ze aan elkaars wangen.

#7. Trouwen

Heb je je altijd al afgevraagd waarom de bruid en bruidegom elkaar eigenlijk zoenen tijdens de ceremonie? Het zou staan voor het huwelijkscontract dat je dan ondertekent.

#8. Record

De langste geregistreerde kus ooit duurde 58 uur, 35 minuten en 58 seconden. Wow!

#9. Dieren

Niet alleen mensen zoenen met elkaar, ook koeien, eekhoorns en zelfs slakken doen het! Alleen de kussen van een chimpansee lijken op een menselijke kus. De zoensessies van andere dieren lijken meer op likken of het gezicht aanraken.

#10. Bacteriën

Als twee mensen zoenen wisselen ze tussen de 10 miljoen en 1 biljoen bacteriën uit. Ieuw!

#11. Calorieën

Je kunt tot wel 5 calorieën verbranden in een paar seconden door te tongzoenen. Dus als je nog even doorgaat, kun je de sportschool skippen!

#12. Gezond

Zoenen maakt je ook gezonder! Een studie wees uit dat kussen je immuunsysteem verbetert. Als het dus weer winter wordt, zoen dan zoveel mogelijk om geen verkoudheid te pakken te krijgen. 😉

#13. Spieren

Bij een snelle kus gebruik je maar 2 spieren, maar tijdens het tongzoenen zijn alle 34 spieren in je gezicht in beweging.

Lees ook: 10 tekenen dat je goed bent in zoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij al ooit gezoend?

Gerelateerde artikelen