Liefde is mooi en maakt iedereen gelukkig. Het is misschien wel het belangrijkste in het leven! Daarom hebben we vijftien interessante en leuke feitjes over liefde verzameld. Lees ze snel!

1. True love
Ware liefde bestaat niet alleen bij mensen, maar ook bij sommige diersoorten, zoals wolven, zwanen en pinguïns. Als zij een partner hebben gevonden, dan blijven ze de rest van hun leven samen. Romantisch!

2. Aantrekkelijk
Twee mensen die even aantrekkelijk zijn, hebben meer kans op een lange relatie met elkaar. Aantrekkelijkheid hangt niet alleen af van uiterlijk, maar ook van innerlijk.

3. Staarwedstrijd
Als twee lovers elkaar in de ogen staren, gaat hun hart op hetzelfde ritme kloppen. Je moet het alleen wel drie minuten volhouden.

4. Leuk of niet
Het duurt minder dan vier minuten om te beslissen of je iemand leuk vindt of niet. Je lichaamstaal en de toon en snelheid van je stem zijn belangrijker dan wat je precies zegt.

5. Drugs
Verliefd zijn heeft voor een deel hetzelfde effect op je hersenen als cocaïne. Ze zorgen er allebei voor dat je je heel gelukkig voelt. Maar verliefd zijn is toch een stuk gezonder!

6. Love at first sight
En als twee vreemden in elkaars ogen kijken, kunnen ze spontaan verliefd op elkaar worden. Liefde op het eerste gezicht is dus zo gek nog niet.

7. Verliefd
Mensen worden gemiddeld zeven keer verliefd voordat ze gaan trouwen.

8. Obsessie
Verliefde mensen tonen overeenkomsten met mensen die een een angststoornis hebben. In beide gevallen heb je minder van het hormoon serotonine, wat ervoor zorgt dat je geobsedeerd raakt door je crush.

9. Dankjewel!
Je dankbaarheid tonen aan een dierbaar persoon zorgt ervoor dat je je meteen blijer voelt. En de ander vindt het waarschijnlijk ook fijn!

10. Butterflies
Het gevoel van vlinders in je buik wordt veroorzaakt door adrenaline dat door je lichaam giert. Dat wordt veroorzaakt door een soort stress, wanneer je bijvoorbeeld je crush ineens ziet.

11. Gebroken hart
Een gebroken hart is niet alleen figuurlijk. Intense gebeurtenissen, zoals een break-up, kunnen zorgen voor echte pijn rondom je hart.

12. Grote ogen
Als je naar je crush kijkt, worden je pupillen waarschijnlijk een stuk groter. Verwijde pupillen laten zien dat je iemand aantrekkelijk vindt en maken je zelf ook aantrekkelijker.

13. Mooi gezicht
Mensen die op zoek zijn naar een langdurige relatie, vinden een aantrekkelijk gezicht belangrijker dan een aantrekkelijk lichaam. Bij het zoeken naar een one night stand is dat juist andersom.

14. Verschil moet er zijn
Stellen die qua karakter te veel op elkaar lijken, zullen waarschijnlijk niet hun hele leven bij elkaar blijven. Maar dit geldt ook voor stellen die te verschillend van elkaar zijn. Er moeten dus overeenkomsten zijn, maar je moet ook dingen van elkaar kunnen leren.

15. Pijnstiller
Knuffelen kan helpen om pijn te verminderen. Ook de hand vasthouden van een geliefde of alleen al naar zijn of haar foto kijken kan pijn verlichten en stress verminderen. In ieder geval het proberen waard!

Lees ook: 11 feitjes over zoenen!